4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Belediye başkanları Kayseri'yi gezdi

3. İstişare Toplantısı için Kayseri'de biraraya gelen Kayseri, Konya, Bursa ve Gaziantep büyükşehir belediye başkanları, şehir turu yaptı.

3. İstişare Toplantısı için Kayseri'de bulunan Konya, Gaziantep ve Bursa büyükşehir belediye başkanları ile beraberindeki üst düzey yöneticiler, öğleden sonra Kent Müzesi, Sümer Gençlik Merkezi ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi'ni gezdi ve ardından da şehir turu yaptı. Programın öğleden sonraki bölümünde Konya, Gaziantep ve Bursa heyetlerine Kent Müzesi'ni gezdiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, burada belediye başkanlarına kullanılan teknoloji ve müzenin işleyişi gibi konularda bilgiler verdi.

Kent Müzesi'ni hayranlıkla izleyen ve zaman zaman bürokratlarına notlar aldıran misafir belediye başkanları, daha sonra Sümer Gençlik Merkezi'ne geçti ve burada da incelemelerde bulundu. Misafir belediye başkanlarının ve diğer katılımcıların son durağı ise Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi oldu. Burada müze görevlisi eşliğinde bütün odaları tek tek gezen başkanlara müzenin kuruluş amacı, zamanında ifa ettiği fonksiyon ve günümüzdeki konumu gibi konularda bilgiler aktarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 20:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?