1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Belediye çevre önlemi aldı

Hisarcık Belediyesi tarafından çevre temizliğine önem verilmesi istendi. Özellikle Erciyes ve Hisarcık içerisinde ki piknik alanlarına gelen günübirlik piknikçilerin çevreye karşı biraz daha duyarlı olması gerekliliği belirtildi.

Erciyes Tekir göleti çevresinde ki çevre kirliliği nedeniyle her yıl yüzlerce balık ve diğer canlının hayatını kaybettiğini belirten Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, Belde ye ve Erciyes’e gelen piknikçilerin çevreyi çok kirlettiklerini söyledi.

Başkan Veral, “Her yıl bir kaç okul öğrencileri ve Belediyemiz personellerinden oluşan yüzlerce kişi ile Erciyes’i temizlemekteyiz. Ancak çevre bilincine sahip olmayan kişiler, piknik sonrası kalan çöplerini olduğu yerde bırakıp gitmektedirler. Belediye olarak sınırlı sayıda ki personellerimizle bu alanları sürekli temizliyoruz. Ama kanunlar çerçevesinde kaç tane eleman çalıştırabileceğimiz sınırlanmış durumda. Mevcut elemanlarımızla da beldemizde ki asli görevlerimizi mi yapalım, halkımıza hizmet mi üretelim, yoksa sürekli buralarda temizlik çalışmalarını mı yürütelim? Önümüzde kış sezonu var. Kışın bu bölgelerde piknik yapan piknikçiler çöplerini karın altına gömerek o an için çevreyi temiz tuttuklarını zannediyorlar. Ancak karların erimesiyle birlikte bölgeden tonlarca çöp toplanmaktadır. Halkımızdan çevreye verdikleri önemi biraz daha arttırmalarını ve çöplerini her bölgede bulunan çöp konteynırlarına atmalarını rica ediyoruz” şeklinde ifade etti.

Havaların soğumasına rağmen daha bir çok çadırın ve bu çadırların yanında gelişi güzel kullanılan tuvaletlerin, Erciyes’te bulunduğuna da dikkat çeken Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, çevre kirliliğinin yanında görüntü kirliliğinin de olması, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezinin gelişmesinde dezavantaj oluşturduğunu belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 14:51:30
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 14:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?