5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Belediye işçileri zor durumda

BELEDİYE İŞÇİLERİ ÇARESİZ

Kayseri'nin Felahiye İlçe Belediyesi'nde çalışan 24 personelden 7'sinin, "maaşlarının ödenemediği" gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası üyesi 7 personel, belediyeden haksız yere işten çıkarıldıklarını ileri sürerek Kayseri Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.

Aralarında 1995 yılından bu yana çalışan personelin de bulunduğu 7 kişiden Hakan Dumrul, sabah saatlerinde kendilerine iş akitlerine tek taraflı olarak son verildiğini bildirir evrak teslim edildiğini söyledi. Dumrul, "Hiçbirimizin yüz kızartıcı bir suçu bulunmamakta. Buna rağmen belediye başkanımızın keyfi tutumundan dolayı işten çıkarıldık. Bahane olarak ise nüfus oranının düşüşü ile birlikte maaşlarımızın tarafımıza ödenememesi gösterildi. Madem maaşlarımızı ödemekte zorlanıyorlar, neden 3 ay önce

Felahiye Belediyesi'ne 3 yeni personel alımı gerçekleştirildi? Bizler aylardır maaşlarımızı yarım alarak çalışıyoruz. Elimizden gelen her türlü fedakarlığı gösterdik, gösteriyoruz. Ama belediye başkanımızın bu tutumunu anlamadık" iddialarında bulundu.

Kış günü işsiz kaldıklarını ve sendika ile irtibata geçtiklerini belirten Dumrul, "Sendikamızla görüştük. Şube başkanımızla görüşmeye gidiyoruz. Kayseri Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne ise şikayet dilekçemizi hazırlayıp verdik. Kış günü ne yer, ne içeriz? Biz işimi geri istiyoruz. Buradan herkese sesleniyoruz. İşimizin bize geri verilmesine yardımcı olunmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

İşsiz kalan Felahiye Belediyesi'nin 7 personeli, daha sonra Kayseri Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet dilekçelerini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:57:28
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 15:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?