4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Belediye tarihi dokuya önem veriyor

Talas Belediyesi, tarihi dokuda gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

İlçe içerisinde bulunan birçok yapıda çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Talas Belediye Başkanı Rifat yıldırım, en büyük sermayelerinin tarihi doku olduğunu söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Ökkaş Dağcıoğlu, Talas'ta gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile ilgili Başkan Yıldırım'dan bilgiler aldı. Tarihi yer altı şehri, Ali Saib Paşa Sokak Sağlıklaştırma Proje çalışmaları ve Okutan Konağı'nda yapılan restorasyon faaliyetlerini inceleyen Dağcıoğlu, sivil mimarlık örneği birçok tarihi konağın Talas'ta yer aldığını dile getirdi. Dağcıoğlu, gerçekleştirilen projelerin tamamlanması için çaba sarf eden Yıldırım'a teşekkür ettiğini ifade etti. 

Başkan Yıldırım, Kültür Bakanlığı işbirliği ile beraber yürüttükleri çalışmaların olduğunu hatırlatarak, Talas'ın tarihi dokusunu ayağa kaldırdıklarını vurguladı. Yıldırım, “Tarihi dokuyu ayağa kaldırmamızla birlikte Talas'ın ve şehrimizin çehresinin çok değişeceğine inanıyorum. Tarihi doku turizm adına çok büyük faydalar sağlayacak. Bizim burada çok önemli değerlerimiz var. Bu değerleri tekrar hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Okutan Konağı bizim için çok değerli bir varlık. Konağı, ağustos veya eylül ayına kadar restorasyon çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Talas Kültür Evi projemiz de bir taraftan yerel mutfak tanıtılırken bir taraftan da tarihi dokunun işlevleri göz önüne serilecek. Aydınlanma ve çevre düzenini kısa bir süre içerisinde tamamlayarak bu yıl içerisinde hizmet vermesini hedefliyoruz.
 
Tarihi dokuda yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla yürüyor. İnşallah güzel tarihi doku şehrimizin insanlarını bekliyor” dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 11:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?