5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Belediyeden bir çevre projesi daha

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevre dostu belediye olarak yine bir çevre koruma ve destekleme programına imza attıklarını belirterek, “AB çevre fonuna bu proje için başvuruda bulunduk ve projemiz kabul edildi” dedi.

Melikgazi Belediyesi'nde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şahin, Çevre Dostları Derneği Başkanı Gül Hanım Coşkun, Çocuk Derneği Başkanı Serap Alemdar ile dernek üyeleri katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Çevrenin Küçük Dedektifleri” olarak projelendirilen çalışma kapsamında Çevre Dostları Derneği, Çocuk Dostları Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüketici Koruma ve Dayanışma Birliği Derneği ile ortaklaşa çalışacaklarını ifade etti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, “Sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi ve katılımcı demokrasinin geliştirilmesi kapsamında AB tarafından kabul edilen 'Çevrenin Küçük Dedektifleri' projesi kapsamında Melikgazi Belediyesi büyük iştirakçi olarak çevre çalışması gerçekleştirecektir. Proje kapsamında ilçe sınırları içerisinde ilk etapta 5 okul seçildi. Bu okullardaki öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili eğitim verilecek. Eğitim sürecinde meslek odaları ile Milli Eğitim Müdürlüğü de yer alıyor. Projenin önemi İl Milli Eğitim, Tüketici Koruma, Çocuk Dostları, Çevre Dostları ile Melikgazi Belediyesi gibi kuruluşların ve kurumların bir arada yer almasıdır. Melikgazi Belediyesi bu eğitimde geri dönüşüm çalışması, tesisi, geri dönüşümde uygulanan çalışma ve yürütülen etkinlikten dolayı aktif görev almaktadır” dedi.

6 ay sürecek olan bu proje çalışmasında amacın katı atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanılması olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışmanın 10 bin euro maliyetinde olduğunu kaydetti.

Çevre Dostları Dernek Başkanı Gül Hanım Coşkun ise, bu eğitim kapsamında 5. ile 8. sınıf öğrencilerinin eğitileceğini ve birer çevreci olarak toplumda kendilerine görev verileceğini, bu öğrencilerin adeta birer çevre detektifi gibi çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?