3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Belediyeden geri dönüşüm atağı

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak geri dönüşüm malzemelerinin toplanılmasına, değerlendirilmesine ve ekonomiye kazandırılmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

7 yıldır düzenli, organizasyonlu ve sistemli bir şekilde geri dönüşüm malzemesi toplayarak ekonomiye katkı sağladıklarını ayrıca bu geri dönüşüm ile bir bakıma doğaya sahip çıkıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 2008 yılı içerisinde de sıvı yağ atıklarını toplamaya başladıklarını kaydetti.

Geri dönüşüm malzemelerinin toplanılması, ekonomiye katkı sağlanması, çevre kirlililiğinin önlenmesi ve doğaya sahip çıkılması bilincini artırmak ve bireylerde geri dönüşüm malzemelerinin ayrıştırılarak atılmasını sağlamak amacı ile yeni bir uygulama başlattıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak geri kazanımı olan atıklardan yapılmış malzeme satın alacağız. Bunun için 18 Eylül 2008 günü ihale yapılacaktır. Geri dönüşümden yapılmış olan kutu, naylon poşet, camdan yapılmış malzemeler, ağaç atıkları, metal atıkları gibi her türlü malzeme satın alınacaktır“ dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, bu tür bir çalışma ile bireylere geri dönüşümden ne gibi malzemeler yapıldığını, geri dönüşümden elde edilen ham maddenin tekrar nasıl kullanılabilir eşya haline getirilebileceğini gösterecekleri ve hatta ileri de “Geri Dönüşüm Malzemelerinden Eşyalar“ sergisi açacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?