5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Belediyeden tarihi çalışma

Kayseri’nin Talas Belediyesi, Reşadiye, Akçakaya, Kuruköprü, Zincidere ve Başakpınar mahallelerindeki tarihi yapılarda gerçekleştirilen çalışmalar ile turizm değerleri günışığına çıkarılıyor.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, mahalle olarak ilçeye yeni bağlanan yerleşim yerlerinin Talas’ın turizmine değer kattığını belirtti.

Başkan Yıldırım, “Talas tarihi zenginliğiyle adeta antik bir kent. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemizin mimari yapısı, tarihi değerlerimize daha çok önem vermemizle turizme açılmamıza zemin hazırlamaktadır. Turizm değerlerimize sahip çıkmamız tabiat ve kültür varlıklarımızın değerini ortaya koymaktadır. Talas’ın birçok yerinde yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla tarihi sorumluluğumuzu yerine getirerek, geçmişten aldığımız değerlerimizi geleceğe taşımaktayız. Talas tarihi değerlerine en fazla değer verilen bir süreci yaşamaktadır. Tarihi geçmişine baktığımızda en çok restorasyonun ve tarihi kalkınmanın son 6 yıl içerisinde gerçekleştiğini görmekteyiz. Çalışmalarımız yeni mahallelerimizde de devam etmektedir. Tarihi değerlerimizin yok olmasına seyirci kalmak yerine, koruyup ayağa kaldırmak için tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Reşadiye Mahallemizde bulunan tarihi binalarımızın önce temizlik çalışmasını gerçekleştirerek elimizdeki değerleri daha iyi görmemizi sağlıyoruz. Gün ışığına çıkardığımız yapılar, tarihi özellikleri ile turizm değerlerimize yenilerini eklememizi sağlamaktadır. Reşadiye Mahallemizde bulunan ibadethaneler, yer altı şehirleri, değirmenler, çeşmeler, konaklar, diğer tarihi yapılar gerçekleştirdiğimiz temizlik ve restorasyon çalışmaları Talas’ı çok zengin bir turizm kenti haline getirmektedir” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 12:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?