4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Belediyeden yamaç paraşütü kursu

Kayseri'de Talas Belediyesi tarafından verilen yamaç paraşütü eğitimleri kapsamında düzenlenecek olan 3. dönem kurslarına başvurular, 18 Haziran Çarşamba günü sona eriyor.

Alidağı'nda 2004 yılından bugüne kadar Dünya ve Türkiye yamaç paraşütü şampiyonalarına ev sahipliği yapan Talas Belediyesi, Kayserili paraşütçüler yetiştirmek için kurslar düzenlemeye devam ediyor. 2007 yılından bugüne kadar yamaç paraşütü eğitimleri veren Talas Belediyesi, şimdiye kadar düzenlediği 2 dönem kurslarından toplam 41 kişiye başlangıç eğitimleri verdi.

3 seviye halinde gerçekleştirilen kursların 3. dönem başlangıç eğitimlerine başvurular, 18 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Mayıs ayında müracaatları başladığı kurslara şimdiye kadar yaklaşık 100 kişinin başvuru yaptığını ifade eden Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2 eğitmen tarafından verilen başlangıç kurslarında eğitimlerin teorik ve uygulamalı şekilde verildiğini kaydetti.

Güneşli Köyü'nde bulunan 110 metre yüksekliğindeki Akçatepe'de uygulamalı eğitimler verildiğini ifade eden Yıldırım, "Başlangıç kurslarında 7 uçuş yapmak gerekiyor. 3. seviye eğitimlerinde ise 100 uçuş yapma zorunluluğu var. Belediye olarak yamaç paraşütü sporunun daha aktif şekilde yapılması için çeşitli malzemeler aldık. Tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 14:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?