4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Belediyelerde sözleşme sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri şubesi ile Bünyan Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak yürürlüğe girdi.

2 yıllık olarak imza altına alınan toplu iş sözleşmesi sonrasında üyeler Belediye Başkanına bir teşekkür plaketi sundu.

Bünyan Belediyesinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Belediye Başkanı Ahmet Yaşar Toktaş’ın Belediye çalışanlarının kadrolarını almalarındaki süreçte gösterdiği çaba ve iyi niyetinden dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini belirterek, “Geçici işçi pozisyonunda bulunan üyelerimizin kadrolarını alma sürecinde Kayseri genelinde müracaatını yapan ilk Belediyemiz Bünyan Belediyesidir. Bununla birlikte kadroların tahsisi de yine ilk olarak Bünyan Belediyemizde gerçekleşmiştir. Bundan dolayı Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Özdemir burada yaptığı konuşmasında iki yıllık olarak imza altına aldıkları toplu iş sözleşmesinin 1 Mart 2008 tarihinden itibaren yürürlükte bulunacağını belirterek “Toplu iş sözleşmemiz uyarınca İlk yıl sosyal haklarda yüzde 40, ücretlerde yüzde 10, ikinci yıl sosyal haklarda yüzde 40 ve ücretlerde yine yüzde 10 oranında artış kaydedilmiştir. Bünyan Belediyesinde çalışan yaklaşık 60 üyemizden 800 YTL maaş alan üyemizin maaşı ilk yıl 910 YTL’ye ikinci yıl ise bin 20 YTL’ye kadar artış gösterecektir. İmzaladığımız toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bünyan Belediye Başkanı Ahmet Yaşar Toktaş ise tören sırasında yaptığı konuşmada tüm imkanları zorlayarak toplu iş sözleşmesine imza attıklarının altını çizerek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmet kapısı olan Bünyan Belediyemizin hizmetlerini halkımıza el ele birlikte götüreceğiz“ dedi. Tören sonunda işçiler adına Hizmet-İş Sendikası Bünyan Belediyesi temsilcisi Battal Keskin tarafından Bünyan Belediye Başkanı Ahmet Yaşar Toktaş’a bir teşekkür plaketi sunuldu.

“ERKİLET’DE REKOR SÖZLEŞME”

Hizmet-İş Sendikası Kayseri şubesi ile Erkilet Belediyesi arasında yaklaşık olarak iki aydır devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri de rekor bir artışla imza altına alındı.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir yaptığı açıklamasında 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren yürürlükte olacak olan toplu iş sözleşmesinin iki yıl süreli yürürlükte kalacağını belirterek, “İlk yıl ücretlerde ortalama yüzde 20 ve sosyal haklarda yüzde 50, ikinci yıl ise yine ücretlerde yüzde 20 ve sosyal haklarda yüzde 50’lere varan artışlar kaydedilmiştir. Yaklaşık 15 üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ile birlikte 900 YTL maaş alan bir üyemizin maaşı bin 200 YTL’ ye kadar çıkacaktır. İmzalanan sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 15:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?