1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Belediyeye hareketli yaşam ödülü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yaptığı "Sağlık İçin Sigarasız ve Hareketli Yaşam" projesi kapsamında ödüle layık görüldü.
Dünya Sigara İçmeme Günü etkinlikleri çerçevesinde Ankara'da düzenlenen programda Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yanısıra toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi yönündeki çalışmalarıyla dikkat çeken 42 il ve ilçe belediyesine ödül verildi. 

Ödüle layık görülen Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne verilen İçişleri ve Sağlık Bakanlığı logolu teşekkür belgesinde "Sayın Mehmet Özhaseki, toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla fiziksel aktivite ortamlarının oluşturulması hususuna göstermiş olduğunuz duyarlılık ve bu konuda yapmış olduğunuz başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz" denildi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise konuya ilişkin yaptığı açıklada, toplum sağlığına katkı sağlayacak sportif etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki olimpik yüzme havuzu, üç jimnastik salonu, iki de halı sahanın bulunduğunu hatırlatan Özhaseki, "Çok cüzi ücretlerle vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Yüzme havuzlarında yazan hergün bin 200 kişi, jimnastik salonlarında 800 kişi spor yapıyor. Halı sahalarımızdan da günde 500 kişi yararlanıyor. Bunun yanında yaz spor okulları düzenleyerek çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz döneminde hem spor yapmalarını hem de kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlıyoruz. Spor okullarına kayıt yaptıran öğrencilere ayrıca uzmanlar tarafından sağlıklı beslenme ve beden sağlığı konularında pratik bilgiler veriliyor. Geçen yaz döneminde toplam bin 500 çocuğumuza futboldan basketbola, tenisten güreşe kadar toplam 7 branşta spor yaptırdık.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak 'Herkese Futbol, Heryerde Futbol' projesi çerçevesinde 3 bin 500 çocuğumuza futbol oynattık. Kayseri'deki başta Beştepeler ve İnönü Parkları olmak üzere bütün parklarda yürüyüş yolları ve koşu parkurları yaptık ve modern spor aletleri ile donattık. Buralarda gelişigüzel koşan ya da yürüyen insanların daha sağlıklı ortamlarda ve uzmanlar nezaretinde spor yapmaları için toplu spor etkinlikleri düzenledik. Etkinlikler öncesi bütün katılımcılara sağlık raporu verdik ve spor yaptıkları dönemler boyunca da bu tür sağlık taramalarını devam ettirdik. Geride kalan dönemde bu şekilde toplu spor etkinliği düzenlenen parklarda toplam günlük 5 bin kişiye spor yaptırdık. Sabah sporlarının yanısıra günün diğer zamanlarında çocuk, genç, yaşlı binlerce insan buralarda spor yapıyor. Bunların yanısıra Kayseri'de bütün okulların bahçesine, çevre düzenlemesiyle beraber basketbol ve voleybol sahası yaptık. 300'den fazla okulda binlerce çocuğumuz şimdi boş zamanlarında spor yapıyor. Bütün rakamları altalta koyduğumuzda günlük olarak yaklaşık 15 bin kişiye spor yaptırdığmızı söyleyebiliriz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 13:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?