5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Belsin Nikah Salonu törenle açıldı

Kayseri'nin Melikgazi Belediye tarafından yapımı tamamlanan Belsin Kültür ve Nikah Salonu Tesisleri, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü, meclis üyeleri, daire başkanları, belediye müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda mahallelinin katıldığı açılışta, mehter takımı bir konser verdi.

Burada konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belsin bölgesinin 60 bin nüfusu ile birçok ilden daha büyük olduğunu söyledi. Başkan Memduh Büyükkılıç, “Belsin bölgesinde 7 mahalle yer almaktadır. Burada yaptığımız toplantılarda ortak bir istek vardı. Nikah salonu, çünkü şehir merkezine uzak oluşu bu isteği ortaya çıkarmıştı. Ayrıca hanımlar aerobik salonu istiyordu. Belediye olarak 8 ay gibi kısa bir süre içerisinde tek kat üzerinde toplam 900 metrekare alan içerisinde 200 kişilik nikah salonu, televizyon odası, 2 dershane, muhtar odası, aerobik salonu, duş ve soyunma odaları, toplantı ve gösteri salonu ile emekliler için ikinci bahar odası yaptık. Bugünde bunun açılışı yaparak hizmete sunuyoruz“ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, Belsin bölgesinde çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları ile işe başladıklarını ve bu bölgeye 5 adet park yapıp halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Çarşı ve alışveriş merkezleri oluşturduklarını da hatırlatan Başkan Mehmet Özhaseki, “Belsin bölgesi artık bir şehir oldu. Üstelik tüm alt ve üst yapıları ile. En modern stadyum bu bölgede, tramvay bu güzergah üzerinde, kütüphaneleri, yüzme havuzları, kapalı halı sahaları ile örnek gösterilen bir bölgedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından nikah salonunun açılışı yapılarak, bir çiftin nikahı Başkan Özhaseki tarafından kıyıldı. Açılışta mahalle halkına aşure ikramı da yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 21:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?