1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Beş yeni öğretmen yemin etti

Hacılar Sanayici ve İşadamları Derneği toplantı salonu’nda, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılıp, şiirlerin okunduğu etkinlikte, adaylıkları kaldırılan beş yeni öğretmen için yemin töreni yapıldı.

Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük, okul idarecileri ve öğrencilerin katıldığı kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından kürsüye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük, Ulu Önder Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 79. yılı ve 1981 yılından itibaren de 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kabul edilerek kutlanmaya başlanmasının 27. yılı olduğunu hatırlatarak, “Başöğretmenimiz Atatürk’ün silah arkadaşlarını ve milli eğitimimize hizmette ömür tüketerek ebediyete intikal etmiş olanların hepsini saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Küçük, öğretmenlik mesleğine Hacılar’da ilk olarak başlamak üzere program akışı esnasında yemin edecek yeni öğretmenlere, yeminlerine sadık kalarak emekliliklerine kadar başarılı bir meslek hayatı sürdürmeleri temennisinde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük’ün konuşmasının ardından Hacılar’daki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler şiirler okurken, okunan şiirlerin ardından yemin töreni’ne geçildi.
Adaylıkları kaldırılan öğretmenlerden Yasemin Yumurtacı, Hacer Ağdaş, Gülçin Elkatmış, Sibel Turan ve Emrah Emre’nin öğretmenlik yemini sonrasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 6-7 ve 8. sınıflar arasında düzenlediği “Ben Senin Eserinim Öğretmenim” adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
Yarışmanın birincisi Buket Usta’ya ödülünü Kaymakam Harun Öksüz, ikinci olan Gizem Yanmaz’ın ödülünü Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve yarışmanın üçüncüsü olan Murat Çakıcı’ya ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük verdi.

Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan İlçe Kaymakamı Harun Öksüz, günümüzde en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğunu vurgulayarak, “Bunun yolu eğitilmiş bir toplumdan geçmektedir. Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ancak eğitimli toplumlarla olur. Eğitim; cesaret, yürek, fedakarlık ve gönül ister. Sevgi, saygı ve disiplin temeline oturtulmayan bir eğitim sistemi uzun soluklu olamaz” dedi. Ödül töreni sırasında bir anısından söz eden Başkan Herdem, küçük yaşlarda Hacılar ilçesinde oldukça zor şartlar altında eğitim aldıklarından bahsederek, “Bugün buralara Hacılar ilçesinde bizlere eğitim veren öğretmenlerimiz sayesinde gelebildik. Önemli olan bir öğrencinin okulunu, öğretmenini, arkadaşlarını ve çevresini sevmesidir. Bütün bunlar olduktan sonra bir insanın başaramayacağı hiçbir şeyin olamayacağını düşünüyor ve Öğretmenler Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 13:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?