1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Beşiktaş mı Kayseri mi?

Futbolda bu sezon da Fortis Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 45. Türkiye Kupası, Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor takımları arasında yarın İzmir'de yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Futbol Federasyonu tarafından 1962-63 sezonundan itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-81 sezonu itibariyle Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı.

Organizasyonun adı 1992-93 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi.

Türkiye Kupası'nı 44 yıllık geçmişinde şimdiye dek 12 ayrı takım müzesine götürdü.

Kupada şimdiye dek Galatasaray 14, Trabzonspor 7, Beşiktaş 6, Fenerbahçe 4, Altay, Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor 2'şer, Eskişehirspor, Bursaspor ve Sakaryaspor ise 1'er kez mutlu sona ulaştı.

Sarı-kırmızılı ekip, şimdiye dek bu kupada 19 kez final oynarken, 14 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Fenerbahçe, 11 kez final oynayıp, bunlardan 4'ünde kupayı alırken, Altay 7 kez finale çıkıp, yalnızca 2 kez kupanın sahibi olabildi.

Fortis Türkiye Kupası'nı geçen sezon Beşiktaş, finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek kazanmıştı. 

Beşiktaş İzmir'e gitti

Beşiktaş Futbol Takımı, yarın Kayseri Erciyesspor ile İzmir Atatürk Stadyumu'nda yapılacak Fortis Türkiye Kupası final maçı için İzmir'e gitti.

THY'ye ait uçakla saat 11.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İzmir'e hareket eden Beşiktaş Futbol Takımı yönetici ve oyuncuları, hareket öncesi maçla ilgili görüşlerini açıkladı.

Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Fenerbahçe ile hafta sonu yaptıkları lig maçında tartışmalı bir pozisyonla ilgili kural hatası olup olmadığına ilişkin sorular üzerine, "Bazı görüşe göre kural hatası, bazı görüşe göre hakem hatası olduğu, bazıları ise olmadığını söylüyor. Bizim hukuk servisimiz gerekçeleri ile birlikte maçın tekrar diye değil ama kural hatası olduğu için itirazda bulunacak. Saat 12.00'ye kadar zamanımız var" dedi.

"Maçın tekrarını mı isteyeceksiniz" sorusu üzerine Öner, "Kural hatası neyi gerektiriyorsa o yapılır, göreceğiz" diye konuştu.

Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez de kupayı almak istediklerini belirterek, "Geçen yılki başarımızı tekrarlamak istiyoruz. Ama bizim için kolay olmayacak. Çünkü Erciyes çok iyi bir takım. Dolayısıyla bizim için kolay olmayacak. Ama ben takım arkadaşlarıma güveniyorum" dedi.

"Tigana'nın son dönemde yaptığı 'sezon sonunda bırakacağım, gideceğim' açıklamaları futbolcu olarak konsantrenizi etkiliyor mu" sorusu üzerine de Baki Mercimek, "Bize hiçbir şekilde öyle bir şey yansımadı ve öyle bir açıklama doğrulanmadı" yanıtını verdi.





aa
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 11:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?