4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Beyaz' festival

7. Uluslararası Kış Turizm Festivali, Erciyes Kayak Merkezi’nde başladı. Erciyes’te düzenlenen Kış Turizm Festivali, Kayseri Mehter Takımı’nın konseriyle başladı.

Kış Turizm Festivali’nde çeşitli yarışmalar ve animasyonlar gerçekleştirilirken, Festivale Halkın yoğun ilgisinin yanı sıra Kayseri Valisi Nihat Canpolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Akın Öztürk ve Belediye başkanları da festivale katıldı. Kayserili Belediye Başkanları ise, çeşitli animasyonlarda kıyasıya yarışırken, rodeo, langırt ve sumo güreşi yarışmaları hayli renkli geçti. Havanın güneşli olması ise insanları Erciyes’te buluşturdu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes’in Türkiye açısında büyük bir değere sahip olduğunu belirtti.

Özhaseki, Erciyes Dağı’nın Dünyaca ünlü Mimar Sinan’ın eserlerine de ilham kaynağı olduğunu ve Erciyes Dağı için kullanılan ’yakışıklı dağ’ deyiminin kendi sözü olmadığını belirterek, "Bu dağa yakışıklı dağ dememin sebebi sadece Kayserili olmama değil, bütün dünyadaki dağları bilen tanıyan insanların ortak sözü olarak söylenmiştir. bereket kaynağımız olan bu dağ, yıllardır ihmal edildi. Bir şey yapamadık ama şimdi Erciyes Dağı, Büyükşehir sınırlarının belirlenmesiyle beraber Erciyes Dağı Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarına girmesi üzerine hızla çalışmalara başladık. Yeni bir planlamaya gideceğiz. Olimpiyatların düzenleneceği yeni bir alan yapılması için plan yapacağız" dedi.

Konaşmaların ardından bir konser veren Ayça’da, festivale katılan vatandaşların büyük beğenisini toplarken, festivalde akşam da meşaleli kayak gösterileri ile snovbord gösterileri yapılacak. 2 gün sürecek olan festival, pazar günü grup Sefarad’ın vereceği konser ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 20:45:45
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 18:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?