4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Beyninden elma büyüklüğünde ur çıktı

Kayseri'de yaklaşık 7 yıldır beyninde elma büyüklüğündeki tümörle yaşayan şahıs, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hiç baş ağrısı olmadığı için tümör olabileceğini düşünmediğini ifade eden Rahmi Bitmez, uzun yıllar depresyon tedavisi gördüğünü söyledi.

Özel Tekden Hastanesi'ne müracaat eden Rahmi Bitmez, yapılan ilk muayenenin ardından ameliyata alındı. Başarılı bir şekilde gerçekleşen ameliyatla Rahmi Bitmez'in beyninden elma büyüklüğünde tümör çıkarıldı.

Açıklamalarda bulunan Özel Tekden Hastanesi Beyin Cerrahi Uz. Dr. Cüneyt Göçmez, hastaların çok değişik belirtilerle başvurduğunu belirterek, "Örneğin gülme atakları ile gelen hastalarda beyin köküne yakın yerlerde tümör görülebiliyor. Bir diğer örneği, hasta davranış değişikliği ile başvurabiliyor. Bu hastaların birçoğuna depresyon, Alzheimer tanısı konulabiliyor. Fakat bu hastalarda beyin tümörü çıktığı görülmüş. Genelde halkımız baş ağrısı olduğunda beyin tümöründen şüphe ediyor ama burada da bahsettiğimiz gibi çok değişik belirtilerle de beyin tümörü ortaya çıkabiliyor" dedi.

Rahmi Bitmez'de de hiç baş ağrısı olmadığını ifade eden Uz. Dr. Cüneyt Göçmez, hastanın uzun zaman davranış değişikliği nedeni ile depresyon ilaçları kullandığını söyledi.

Uz. Dr. Cüneyt Göçmez, "Hastaya sinirli olduğu, depresyona girdiği söylenmiş. Uykuda ya da uyanıkken bayılmaları olmuş. Bu şikayetlerle hastanemize gelen Rahmi Bitmez'in beyin tomografisini çektik. Ve beyninin sağ tarafında frontal bölgede yaklaşık elma büyüklüğünde bir tümör olduğunu gördük. Yaptığımız diğer tetkikler sonunda hastayı ameliyat ederek beynindeki tümörü başarı ile aldık. Şu anda hastanın durumu çok iyi. Bizim burada halkımıza tavsiyemiz, baş ağrısı, baş dönmesi, davranış değişikliği, bayılma gibi belirtileri hafife almamaları. Bunları mutlaka uzman bir hekimle görüşerek araştırma yapmalarıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?