4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Bezemeler'in tanıtımı yapıldı

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yeni yayınladıkları 'Bezemeler' adlı prestij kitabın tanıtımını yaptı.

Bekir Yıldız, Prof. Dr. Süheyl Ünver Nakışhanesi yorumuyla hazırlanan 'Kayseri Selçuklu ve Osmanlı Mimarisinde Bezemeler' adlı kitabı Belediye'nin Sergi Salonu'nda düzenlenen törenle tanıttı.

Törene Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, şair, yazar ve gazeteciler katıldı.

Vatandaşın bir takım hizmetlerini görmekle görevli olan belediyelerin bilim, kültür, sanat ve spor gibi değerlere de katkı sağlaması gerektiğini kaydeden Başkan Bekir Yıldız, ”Kayseri'de 5-6 medeniyetin çok güzel örnekleri var. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin çoğu hala ayakta duruyor. Pek farkında değiliz ancak bu eserlerin üstünde öyle muhteşem bezemeler var ki değer biçemezsiniz. İşte bu muazzam bezemeler İstanbul'da Nakışhane'de Prof. Dr. Nil Sarı ve arkadaşlarının titizliği, emeği, göz nuru ile hazırlandı. Biz de Kocasinan Belediyesi olarak yayınladık. Bu tür değerli çalışmaları aralıklarla kitap haline getirip yayınlıyoruz. Bu tür eserleri topluma kazandırmaktan da mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bekir Yıldız, törene katılan davetlilere Bezemeler adlı kitabı hediye ederek, onlarla tek tek ilgilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?