1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Bıçakçı esnafında bayram telaşı

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte bıçak satışlarının arttığını belirten bıçakçı esnafı, bıçak satışlarından memnun olduklarını söyledi.

Cami kebir Mahallesi Eski Postane Sokağı'nda yer alan bıçakçı dükkanlarında Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hareketli günler yaşanıyor. Kurbanını kesmek için bıçak alan ve bileten vatandaşlar, bıçak satıcılarının yüzünü güldürüyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte çok fazla bıçak siparişi aldıklarını dile getiren esnaf Hüseyin Ateş, vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu ifade etti. Bayramın bıçak satım ve bileme işlerini arttırdığının altını çizen Ateş, ''Kurban Bayramı işlerimizin artmasını sağladı. Müşterilerden çok fazla siparişler alıyoruz. Bayram arifesine kadar işlerimiz yoğunlaşır. Vatandaşlar, hayvana eziyet etmemek için bıçak ve nacaklarını bıçakçılara getiriyorlar. Bıçaklar burada ilk önce zımparadan geçirilmektedir. Daha sonra zımparalanan bıçaklar, sulama çarkından geçirilerek asıl bileme işlemi yapılır. En sonunda ise ucundaki lekeler temizlenir'' dedi.

''ÇELİK BIÇAKLAR DAHA SAĞLIKLI''

Kaliteli bir bıçağın fiyatının 5 YTL ile 15 YTL arasında değiştiğini vurgulayan Ateş, bıçağın çelikten yapılmasının daha avantajlı olduğunu kaydetti. Ateş, ''Kaliteli bir bıçak çelikten yapılmalı. Vatandaşlarımız genellikle çelikten imal edilen bıçakları tercih etmelidir. Çünkü çelik bıçaklar sağlık açısından da önemlidir'' diye konuştu. Bıçak ve nacaklarını bilettirmeye gelen müşterilerden İbrahim Atalay ise kurbana eziyet etmemek için bıçaklarını bilettiklerini ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 16:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?