3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Bıçakçılar bayram mesaisinde

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Kayserili bıçakçı esnafının işlerinde de hareketlilik yaşanmaya başladı.

Camii Kebir Mahallesi'nde bulunan Bıçakçılar Çarşısı'nda, Kurban Bayramı öncesi bıçak satışı ve bileme işi, çarşı esnafının yüzünü güldürüyor.

Kurbanlıklarını rahat bir şekilde kesmek isteyen Kayserili vatandaşlar, Bıçakçılar Çarşısı'nın yolunu tuttu. Bıçağın sanatkarlar tarafından biletilmesi gerektiğini belirten Eyüp Koç, "İyi bir bıçak, çelik demirinden belli olur. Sokak aralarında bıçak bileyen bıçakçılara gidilmemesi gerekir" diye konuştu.

Bıçakçılar Çarşısı esnafı Ahmet Tüfekçi ise, 27 yıldır bıçak imalatı ve bileme işi yaptığını, Kurban Bayramı nedeniyle de vatandaşların bıçaklarını biletmeye getirdiğini söyledi.

İşin ehli olmayan anahtarcıların bile bıçak bilediğini kaydeden Tüfekçi, "İşin ehli olmayanlara bıçak bileten vatandaşlarımız, bıçağın kesmediği şikayeti ile bize geliyor. İyi bir kurban bıçağı, öne ve arkaya doğru eğilmelidir. Bu bıçaklar kurbana eziyet çektirmez ve eti güzel keser. Bileme fiyatları geçen sene ile aynıdır. Bıçak bileme 1,5 YTL, satır bileme 3 YTL ve et ve kıyma makineleri kevgirleri ise 4 YTL'ye bilenmektedir. Bıçaklar ise 10 ile 20 YTL arasında değişen fiyatlarda satılıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 13:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?