5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bilici'den Gazeteciler Günü mesajı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, iletişimin en etkili hatlarından biri olan basının, vatandaşın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün teminatı olduğunu söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Mevlüt Bilici, özgür basının, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, vatandaşların, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini kolaylaştırabildiği belirtti.

Vali Bilici, “Haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla vatandaşlar arasında bilgi akışı sağlama, halkımızın çıkarlarını koruma, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi sorumlulukları bulunan basınımız, bu yönüyle kamusal görev yapmaktadır. Yayın organları, çalışanları ve meslek örgütleriyle geçmişten günümüze önemli gelişme gösteren ilimiz basını, sorunlara karşın her zaman sorumluluk bilinciyle hareket etmiş ve ilimizin ilerlemesine katkıda bulunmuştur. İlimizde görev yapan basın mensuplarımızın tespit ve uyarıları valiliğimce her zaman ciddiyetle takip edilmektedir. Her konuda daha iyiyi, daha doğruyu bulabileceğimize inanıyor, sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyor, her türlü zorluğa rağmen görevini yürütmeye çalışan siz değerli arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?