5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bilici'den Yeşilhisar'da inceleme

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, sürdürdüğü ilçe gezileri kapsamında bu hafta Yeşilhisar ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Bilici ve beraberindekiler, Yeşilhisar ilçesine gelişlerinde, Yeşilhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen tarafından karşılandı.

Daha sonra kaymakamlık binasına geçen Vali Bilici ve beraberindekiler Kaymakam Ertürkmen tarafından ilçenin genel sorunlarıyla ilgili brifing verildi.

İlçede uygulamaya konulan 'Tünel Pulverizasyon Sistemi', 'Hayvan Dış Parazit Mücadelesi', Kovalı Köyü Toplu Damlama Sulama Rehabilitasyon Projesi', 'Meyve ve Sebze Kurutma Projesi' ve 'Açık Okul Öncesi Eğitim Programı' projelerini de Vali Biliciye tanıtan Kaymakam Ertürkmen, insanlar ve hayvanlar için zararlı birçok mikroorganizmayı taşıyan ve bulaştıran kene sayısının son yıllarda dikkat çekici bir şekilde artması ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının daha sık görülmesi nedeniyle kenelerle mücadeleyi zorunlu hale getirdiğini kaydetti.

Daha sonra belediye binasına geçen Vali Bilici, Belediye Başkanı İhsan Ünal'dan da belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Bilici, Yeşilhisar ziyaretinde vatandaşlarla da sohbet ederken, sera alanlarında da incelemelerde bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?