3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Bilim Olimpiyatlarına Kayseri damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda Kayserili öğrenciler büyük başarı gösterdi.

Dört ayrı ödülle Kayseri'ye dönen öğrencilere, okullarında bir tören düzenlendi. Törene Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Abdulvahap Özer, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kılıçaslan Eğitim kurumları Genel Müdürü Abdulvahap Özer, öğrencilerin olimpiyatta elde ettikleri başarıdan dolayı büyük sevinç duyduğunu söyledi.

Özer, imkan verildiği taktirde ulaşılamayacak hiçbir hedefin olmadığını belirterek, "Bu güzel tablonun oluşmasında öğrencilerimiz ve olimpiyat koordinatöründen, müdürlerime, öğretmenlerime kadar herkesin katkısı büyüktür. Onların ve ailelerinin çabaları vardır. Biz kurum olarak bu yavrularımızın daha da ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız. Kayseri'nin birçok hususta olduğu gibi bilimde de zirvede olması için gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Bilgisayar branşında altın madalya kazanan Osman Aka ise, olimpiyatlara hazırlanmanın uzun soluklu bir çalışma olduğunu dile getirerek, "Bilim Olimpiyatları’nda Kayseri tarihinin en iyi seviyesini yakalamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Tören daha sora, olimpiyatlarda bilgisayar dalında Türkiye birincisi olan Osman Aka'ya altın madalyasını, biyoloji dalında Türkiye üçüncüsü olan Gökhan Kahraman’a bronz madalyası verilirken, Ufuk Altınok ile Nurefşah Hasçalık’a da mansiyon ödülü verildi. Mansiyonla ödüllendirilen öğrencilerin Bilim Olimpiyatları Milli Takım aday kadrosuna çağırıldığı da öğrenilirken, öğrenciler Kayseri'yi, İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından dördüncü sıraya çıkardı. Öğrenciler daha sonra öğretmenleri ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 18:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?