5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bilinçli okur sayısında artış!

Kayseri 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Sami Şişecioğlu, son yıllarda bilinçli okur sayısında artış olduğunu belirterek, günde kütüphanelerinden 600 kişinin faydalandığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Sami Şişecioğlu, kütüphanelerinin ilk olarak 1916 yılında Milli Kütüphane olarak kurulduğunu ifade ederek, 1998 yılında yeni yerinde hizmet vermeye başladığını söyledi.

Kütüphanelerinin 64 bin kitapla okur severlerin hizmetinde olduğunu işaret eden Şişecioğlu, "Bu kitaplardan 11 bini ödünç verilen popüler kitaplardan oluşuyor. Orta öğretimdeki yoğun sınav temposuna rağmen bilinçli okur sayısında ciddi bir artış var. Bu noktada öğretmenlerin tavsiyesinin öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasında önemli olduğunu düşünüyorum. Okuyucularımız daha çok Türk ve dünya klasiklerini ağırlıklı olarak okuyor. Popüler kitaplarında önemli bir okuyucu kitlesi var. Şuanda 4 bin 537 üyemiz var ve bu sayı her geçen gün artıyor" dedi.

Kütüphaneye okuyucunun istekleri doğrultusunda kitap getirmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Şişecioğlu, okur sayısında artış olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?