5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bina yöneticilerinin sertifika heyecanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Güvenli Yaşam Projesi' kapsamında eğitim alan bina yöneticilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediyeler olarak modern dünyanın gereklerine uygun olarak kendilerini sürekli yenilediklerini ve bu bağlamda da eğitimler verdiklerini belirtti.

Özhaseki, "Diğer büyük şehirlerin yaşadığı ve ara ara televizyonlarda mevzu bahis edilen sorunları biz yaşamıyoruz. Bizim su sorunumuz yok. Sorunumuzun olmadığı, suyun çokluğundan değil, önceden tedbir aldığımızdan. Şu anda 15-20 yıl yetecek suyumuz olduğu halde Dokuz Pınarlar mevkiinde çalışma yaptık, önümüzdeki 50-60 yılı kurtaracak su rezervlerine indik. Ulaşım sorunumuz kalmadı, altyapı, yol, kaldırım sorunumuz kalmadı. Mutlaka ufak tefek sorunlarımız vardır, ancak bunlar çok küçük, diğer büyük şehirlerle kıyaslanamayacak sorunlar" dedi.

Başkan Özhaseki, belediye olarak çok yönlü sürdürülen çalışmalara ek olarak eğitim faaliyetlerine de ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Başkan Özhaseki, “Başka şehirlerde meydana gelen yangın facialarına bakıldığında İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimin ne denli önem taşıdığı ortada. Meydana gelen yangın facialarına baktığımızda bu eğitimle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne kadar doğru bir hedefe isabet ettiğimizi herhalde hepimiz anlamışızdır. Bizler yeni çıkan yasayla itfaiyenin görev alanını genişletirken, ona uygun altyapı sorunu da çözüyoruz. Şehrin doğusundan batısına kadar her bir köşesinde itfaiye merkezi yaptık, bu sayede en geç 5 dakika içerisinde yangına müdahale edebileceğiz. Yeni araçlar satın aldık. Bir kısmı geldi, bir kısmı geliyor" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 18:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?