5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Binlerce kişi İsrail'e öfke yağdırdı!

Kayseri'de Gönüllü Kültür Teşekkülleri öncülüğünde 19 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen mitingde İsrail bayrağı yakılırken, “Mehmetçik Gazze'ye” sloganları atılarak temsili tabut taşındı.

Mimarsinan Parkı içerinde düzenlenen Filistin'e destek mitingine binlerce vatandaş katıldı.

İsrail aleyhine sloganların atılmasıyla başlayan mitingde Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Kayseri Baro Başkan Yardımcısı Fevzi Konaç birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye bir konuşma yapan Filistinli Adil Abukatip, İsrail'in her yeri bombaladığını söyledi. Direnişin devam edeceğini ifade eden Abukatip, "Sizler Filistin için burada toplandınız. Allah sizlerden razı olsun. İsrail Müslümanlara karşı Gazze'de bir savaş açtı. Bu savaşta kazanan biz olacağız. Zafer bizim olacak. Gazze'ye maddi manevi destek çıkın. Burada olmanız, Gazze'yi sevdiğinizi ve destek verdiğinizi gösterir. Bizler sizleri çok seviyoruz. Dün telefonla konuştuğumda, Gazze'deki evimin yıkıldığı ve çocuklarımın kaybolduğu haberini aldım. Her ne olursa olsun, Filistin için Mescidi Aksa için ve İslam için direnmeye devam edeceğim" dedi.

Konuşmaları yaşlı gözlerle dinleyen vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar atarak saldırıları kınadı. Binlerce vatandaşın katıldığı ve İsrail bayrağının yakıldığı mitingde, İsrail ürünü içecekler yere döküldü. Temsili tabutun omuzlardan indirilmedi mitingde kundağa sarılı kanlı oyuncak bebekler dikkat çekti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting, olaysız bir şekilde son buldu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 17:56:27
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 18:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
boncuk blackwolf IP: 88.254.69.xxx Tarih : 12.01.2009 17:44:21

yağdırsalar ne olacakki herkes kafasının estiğini yapıo zatın onlarda bu dur isyanını duyacaklar sanki gülümde araya gitmesin muhahahaaaaaaa