5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bir günde 2 fuar birden açıldı

KAYSERİ'DE BİR GÜNDE 2 FUAR AÇILDI

Kayseri'de, Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya ile Kitap Kültür ve Eğitim fuarları düzenlenen törenle açıldı.

Dünya Ticaret Merkezi'nde kasım ayının 15'ine kadar açık kalacak olan Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya ile Kitap Kültür ve Eğitim fuarlarının açılışı Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, Venezuella Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Malvina Montagna, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki ve davetlilerin katılımıyla yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan REM Fuar Organizatörü Hakan Battal Çırakoğlu, daha önceden de Kayseri'de fuar organizasyonu düzenlediklerini belirterek, burada varolan potansiyel nedeniyle bu önemli fuarlara da öncülük yaptıklarını söyledi. Kayseri'ye 27 ülkeden el emeği göz nuru hediyelik eşyalarının geldiğini ifade eden Çırakoğlu, Kayseri'de ilk kez hediyelik eşya fuarının açıldığını kaydetti.

Venezuella Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Bayan Malvina Montagna ise, iki ülke arasındaki uzaklığın fazla olmasına rağmen bu fuar ile kültürel bir yakınlaşma ve birlikteliğin oluşacağını ifade etti.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Erçalık da, fuarların açıldığı şehirlere hem ekonomik hem de kültürel olarak katkılar sağladığını dile getirerek, Kayseri'de ilk defa hediyelik eşya fuarının açıldığını söyledi. Hediyelik eşya fuarının 6 yıldır Ankara'da düzenlenmekte olduğunu ve bu yıl Kayseri'de açıldığını belirten Erçalık, "27'si yabancı olmak üzere fuarımızda 140 firma yer alıyor. Çeşitli ülkelerin kültürleri Kayseri'de birleşerek bir kültür birleşmesi sağlanacak. Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliği, okumuş insan sayısının fazla olmasıdır. Geri kalmış ülkelerin ise okuma alışkanlığının az olmasıdır. Televizyon insanı pasifleştiriyor. Böyle bir ortamda okuma alışkanlığı kazanmak zordur. Bu zor şartlar altında okumaya zaman ayıralım. Her iki fuarımız hem Kayseri'ye hem de firmalarımıza hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından fuarların açılış kurdelesi davetliler tarafından kesildi. Açılış kurdelesi kesilmeden önce Sağnak Koleji'nin minik öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okumaları ise büyük beğeni topladı.

Protokol ve davetliler daha sonra fuarı gezdi.

KAYSERİ'DE BİR GÜNDE 2 FUAR AÇILDI
KAYSERİ'DE BİR GÜNDE 2 FUAR AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 16:39:05
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 20:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?