5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Böbreğinden avuç dolusu taş çıktı!

Kayseri'de, ameliyata alınan bir hastanın böbreğinden çok sayıda taş çıkarıldı.

Kayseri'de ikamet eden ve uzun yıllar önce sağ böbreğinden taş aldıran Selahattin Karahan, ameliyattan birkaç yıl sonra tekrar böbrek ağrısı çekmeye başladı. Uzun yıllar bu ağrılarla yaşayan Karahan, özel bir hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alınan Karahan'ın sol böbreğinden çok sayıda taş çıkarıldı. Ameliyat sonrası çok mutlu olduğunu belirten Karahan, "Ameliyat öncesi çok ağrım vardı. 20 senedir bu sıkıntıyı çekiyorum. İhmalkarlığım yüzünden bir türlü ameliyat olamadım. Şimdi ameliyat olmasaydım belki böbreklerim çürüyecekti" dedi.
Ameliyatı yapan üroloji uzmanı Op. Dr. Erdal Mert ise, hastanın iki taraflı böbrek şikayeti ile hastaneye başvurduğunu belirterek, "Hasta geçmiş yıllarda sağ böbreğinden ameliyat olmuş ancak böbrek taşı yeniden nüksetmişti. Sol böbreği tamamen dolduran taşlar ise organın fonksiyonunu yerine getiremez hale gelmesine neden olmuştu. Hastanın hayati durumu nedeniyle bütün ayrıntıları göze alıp iki saatten fazla süren bir ameliyat yaptık. Ameliyat sonrası aldığımız sonuç yüz güldürücü" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?