1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Böbrek hastasına haciz şoku!

Kayseri'de 7 yıldır böbrek hastası olan ve diyalize bağlı hayat mücadelesi veren Ali Filik isimli şahıs, başkası tarafından kimlik bilgilerinin kullanılarak 280 bin YTL'lik borç çıktığını ve borçlar yüzünden hastalığını da unuttuğunu söyledi.

Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent köyünde çiftçilikle uğraşan Ali Filik, 7 senedir haftada üç defa hastanede diyalize girdiğini söyledi. Filik, kimliğini bugüne kadar hiç kaybetmediğini ancak başkası tarafından kimlik bilgilerinin kullanılarak piyasayı dolandırdığını ve borçların kendi üstüne kaldığını iddia etti.

Ali Filik, "Adana'nın Yüreğir nüfusuna kayıtlı olarak kimlik çıkartmışlar. Bütün Türkiye genelinde dolandırıcılık ve çek yolsuzluğu yapıyor. Bugüne kadar bana gelen çek sayısı 24 ve bunların ödenmesi gereken miktarda 280 bin YTL. 4 senedir bu işlerle uğraşıyorum inanın kendi hastalığımı unuttum. Bugüne kadar hiç suçum olmadığı halde mahkemelere 20 bin YTL masraf ettim. Bir yıl boyunca emekli maaşımı alamadım. 24 tane mahkemeden beraat ettim. Bundan sonra gelen olursa da aynı şeyleri yapacağım. Yakında yine geleceğine eminim çünkü bu adam yakalanmadığı sürece ben bu sıkıntıyı çekeceğim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 15:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?