4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Böcekli' votka paniği!

Kayseri’de bir TEKEL bayiinde satılan içkiler arasında çıkan böcekli votka, hem müşterileri, hem de bayiyi şaşırttı. Bir müşteri tarafından fark edilen böcekli votkayla ilgili olarak bayi, TEKEL’e dava açtı.

Kayseri’nin Talas İlçesi, Bahçelievler Mahallesi, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir TEKEL bayiinde votka şişesinin içerinde böcek tespit edildi.

Tekel bayiinin sahibi Fikret Polat, 20 gün önce getirttiği TEKEL ürünlerinden olan votka şişesinin içerinde böcek tespit ettiklerini, bunun içinde yasal yollara başvurduklarını söyledi.

Polat, "Bir akşam müşterimizin birine votka sattım ve sattığım votkayı geri getiren müşteri votka şişesinde böcek olduğunu söyledi. Ben ilk önce inanmadım ama baktım ki şişenin içerisinde gerçekten böcek ve değişik maddeleri anımsatan tortular bulunuyordu. Sanki kaçak gibi bir görünümü vardı ama kesinlikle faturalı ve TEKEL ürünüydü. Olayı yasallaştırmak için avukatımı aradım ve yasal işlem başlattım. Ertesi gün TEKEL’e gittiğimizde olayı oradaki yetkililere anlattık. Ama gayet sakin ve doğal karşıladılar. Şişenin kapak numarasını dahi verdik fakat umursamadılar. Adli makamlarla başvuracağımı duyduklarında ise TEKEL yetkilileri işyerime gelerek yerine yenisini teklif ettiler ama ben kabul etmedim" dedi.

TEKEL bayii sahibi Fikret Polat, uzun zamandır gündemden düşmeyen sahte rakı olayının kendisini de etkilediğini, şimdi ise böyle bir olayla karşılaştıklarını için müşteri kaybına uğradıklarını belirterek, "TEKEL’in cezasını biz mi çekelim, dükkanımızı kapatıp gidelim mi?, çaresiziz" diye konuştu.

Böcekli votkayı satın alan müşteri Ahmet Şevgün ise yeni rakıların sahteliğinden korktuklarını ve bunun için votkayı tercih ettiklerini söyleyerek, "Satın almış olduğum votkanın içerisinde böcek olduğunu görünce, bayağı tedirgin oldum. Olayı TEKEL bayii sahibine bildirdim, o da bu olayı adli mercilere iletti. Piyasada bulunan kaçak rakılardan dolayı bizde votka alalım dedik ama votkada sağ olsun devletimizin ürettiği votka olduğundan içerisinden böcek çıktı. Biz kime güvenelim kardeşim" dedi.

TEKEL bayiinin avukatı Mustafa Saygı da, "Olayla ilgili olarak bana başvurdular. Bende bu olayı adli mercilere bildirdim. TEKEL’in özelleşmesinden sonra, halkın sağlığı emanet edilen kurumların bu denli ihmal davranışı ve haksız kazanç sağlamasını engellemek ve en azından üretimlerinin daha dikkatli denetlenmesi açısından Alkollü İçkiler Kanunu ile ilgili maddeler gereğince Ceza Mahkemesi’ne dava açtık ve seyrini takip edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 15:03:15
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 14:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?