3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Boks Şöleni 20 Haziran'da

Kayseri’de, Azerbaycan ile Kayseri arasındaki dostluğu güçlendirmek amacıyla 1. Erciyes Boks Şöleni düzenlenecek.

Konuyla ilgili Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Hasetçi, Kayseri Boks İl Temsilcisi Mustafa Demirel, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Cemil Kayhan ile Eski Milli Boksör ve Milli takım antrenörü Fatih Töme Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Boks İl Temsilcisi Mustafa Demirel, uluslar arası kimlikle başlatılan boks şölenini 20 Haziran Cuma günü gerçekleştireceklerini söyledi. Demirel, “Azerbaycan takımı Kayseri’ye gelerek, antrenmanlarına başlamıştır. İki kardeş ülkenin çocukları kucaklaşacak, iki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluğu daha da ilerletmek amacıyla bu müsabakaları düzenledik. Hedefimiz Azerbaycan ile başlattığımız bu dostluk maçlarını daha sonraki yıllarda büyük katılımlarla Özbekistan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerinde katılımı ile yapmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Hasetçi ise Türkiye Boks Federasyonu’nun alt yapı ve boks sporunu geliştirme adına üzerimize yüklenen görev neticesinde Kayseri’de başlattıkları alt yapı çalışmalarının meyvesini verdiğini belirtti. Hasetçi, “Valiliğimiz, Belediyelerimiz ve özellikle Vali Yardımcımız Ali Mantı bey’in büyük gayretleri sonucunda bu çalışmalardaki meyveleri uluslar arası düzeyde Azerbaycan ile başlattığımız 1. Uluslar arası Boks Şöleni adı altında başlatmış bulunuyoruz. Tüm Kayseri halkını 20 Haziran Cuma günü saat 18.00’da KASKİ Spor Salonunda yapılacak olan 1. Uluslar arası Boks Şölenine bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

Son olarak konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cemil Kayhan’da 20 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek 1. Uluslar arası Erciyes Boks Şölenini, 21 Haziran’da Develi ilçesinde de yapacaklarını belirtti. Kayhan, “Azerbaycan ile başlattığımız bu şölenimizi ilerleyen yıllarda tüm Türk cumhuriyetlerinin katılımı ile uluslararası düzeyde yapmayı hedefliyoruz. Katılan sporcularımıza teşekkür ederiz. Tüm halkımızı Cuma günü Kayseri’de ve 21 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’da Develi ilçesi spor salonunda yapılacak boks şölenimize bekliyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 13:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hülya UĞUR IP: 78.160.107.xxx Tarih : 20.06.2008 01:18:21

Dostluğun boks şöleniyle pekişmesini benim mantığım almadı.İllaki dostluk adına birşeyler yapılmak isteniyorsa başka bir spor dalı olabilirdi. Hem birbirinizi ölesiye dövün kaybeden olduğunda da dost olduğunuzu iddia edin... Buna beni inandıramazsınız.Boks maçına karşı değilim kardeş ve müslüman ülkeler arsında yapılmasına gönlüm razı değil,getir amerikalıyı evire çevire döv sonrada bunun adına dostluk maçı deme.