4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Bolulu ustalara taş çıkarttılar

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde ödüllü yemek yarışması düzenlendi.

MAGGİ sponsorluğunda Kayseri Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Unutulmaz Kayseri Yemekleri" yarışmasında et, sebze, çorba, hamur işi ve tatlılardan oluşan 4 kategoride 80 ev hanımı yarıştı.

Yarışmada etli yemekler dalında 1.’liği "Pehli" ile Mısra Bayrak, 2.’liği "İçli köfte" ile Belgin Sider, 3.’lüğü ise, "Pehli" ile Fatma Filvurur elde ederken, sebze yemekleri kategorisinde ise, 1.’liği "Yaprak sarması" ile Hatice Gülbaş, 2.’liği "Dolma" ile Rukiye Çalıkuşu, 3.’lüğü "Kabak çiceği dolması" ile Nilgün Duru aldı.

Çorbalar dalında ise, 1.’liği "Börekaşı" ile Leyla Alakuş, 2.’liği "Kurşunaşı" ile Filiz Erdiler, 3.’lüğü "Mercimek çorbası" ile Işıl Kalem alırken, hamur işleri ve tatlılar dalında ise, Halime Toprakçıoğlu "Tepsi mantısı" ile 1. ve "Nevzine tatlısı" ile 2.’liği elde ederken, "Yağ mantısı" ile Serap Güngör 2. oldu.

Yarışmada, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Toymuş, Kayseri yemeklerinin Türk mutfağında yerinin öneminin büyük olduğunu ifade ederek, bundan sonraki yapılacak olan bu tür yarışmaları bilimselleştirmeye çalışacaklarını belirtti. MAGGİ’nin desteklediği yarışmada jüri üyesi olarak da MAGGİ Grup Ürün Müdürü Cenk Tüter de yer aldı. Yarışmada dereceye giren ev hanımlarına altın ve çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 18:40:34
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 13:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?