30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Borusan Telekom'u niye seçtiler

1953 yılında Kayseri’de entegre iplik dokuma fabrikası olarak kurulan ve bugün dünyanın en önemli yüzde 100 pamuklu denim üreticilerinden biri olan Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi işletmesi T.A.Ş., 2001 yılında Borusan Telekom’dan Video Konferans hizmeti almaya başladı. 2005 yılında ise, VPN ve ses hizmetleri için de Borusan Telekom güvencesini seçen Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi işletmesi T.A.Ş., bu sayede iletişim maliyetlerinde yıllık yüzde 35’lere varan tasarruf sağladı.

Diesel, Reply, Levi's, H&M, Zara, Calvin Klein, Mavijeans, Little Big, Colin's gibi dünyanın ve Türkiye’nin dev markalarının hem Türkiye hem de yurtdışı üretimleri için pamuklu denim ihtiyacını karşılayan Orta Anadolu, yıllık 45 milyon metre kumaş üretme kapasitesine sahip. Capital 500 listesinde 2005 yılında 200. sırada iken 2006 yılında 186. sıraya yükselen Orta Anadolu İstanbul’da merkez ofis ve Kayseri’de 156.000 metrekarelik alanda 950 çalışanlı fabrika olmak üzere 2 farklı lokasyona sahip.

Dünya çapına yayılan ofisleriyle ve müşterileriyle sürekli irtibat halinde olması gereken Orta Anadolu, hayati önem taşıyan telekomünikasyon ihtiyaçlarını karşılamak için, Türkiye’nin öncü şirketi Borusan Telekom’un kalitesine güveniyor. 2005 yılında Borusan Telekom’dan ses hizmetleri almaya başlayan Orta Anadolu, bu sayede şehirlerarası ve uluslararası telefon görüşmelerinde yüzde 35’lere varan tasarruf sağlıyor.

Borusan Telekom’dan aldığı ses hizmetine bir de erişim hizmeti ekleyen Orta Anadolu Kayseri’deki fabrikası ile İstanbul Merkez Ofisi arasında kurulan özel sanal ağ (VPN hizmeti) sayesinde iki lokasyon arasında kesintisiz iletişim sağlıyor. Öte yandan önemli toplantıları Borusan Telekom’dan aldığı video konferans yoluyla, kaliteli ve kesintisiz olarak gerçekleştirerek zamandan ve ulaşım-konaklama gibi masraflardan önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.

İşbirliği ile ilgili olarak Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi işletmesi T.A.Ş. Bilgi İşlem Müdürü Ömer Yılmaz şunları söyledi: “2005 yılından bu yana Borusan Telekom kalite ve güvencesi ile tüm telefon görüşmelerimizi yapıyoruz ve %35 oranında tasarruf sağlıyoruz. Bu da bilançomuzda iletişim giderlerimizde ciddi bir indirim yansıtmıştır. Borusan Telekom’la sadece ses hizmetlerinde değil veri hizmetlerinde de işbirliği gerçekleştiriyoruz. Aldığımız VPN ve Video Konferans hizmetleriyle de kesintisiz ve güvenli bir erişimin yanı sıra zaman ve maliyetten de kazanıyoruz.”

Borusan Telekom Genel Müdürü Burak Gökmen ise Orta Anadolu gibi bir deve hizmet vermekten gurur duyduklarını belirtti. "Lider alternatif telekom operatörü olarak amacımız müşterilerimize 10 yıllık birikim, tecrübemiz dahilinde entegre iletişim çözümleri sunmaktır. Müşterilerimize ihtiyaçlarına uygun ses, erişim, veri hizmetlerini bir arada sunarak onların kaliteli ve güvenli hizmeti uygun fiyata almalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi işletmesi T.A.Ş. Hakkında 

Kayseri’de %100 Türk sermayesi ile kurulmuş bir Karamancı Holding kuruluşudur. 1953’te entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak kuruldu, 1986’da %100 pamuklu denim üretimine ba?ladı. Yıllık 45 milyon metre kumaş üretme kapasitesine sahip fabrika 156 bin metrekarelik alanda 950 çalışanla faaliyet gösterir. Brüksel’de ofisi ve İtalya, Avrupa, Amerika Birle?ik Devletleri ve Japonya’daki kontaklarıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Grup Londra’da dizayn ofisi, İtalya’nın Veneto bölgesindeki Castelfranco ve ?angay’da geçtiğimiz günlerde hizmete giren ofis ve showroomlarıyla dünya geneline satış yapmaktadır. Ana misyonu yaratıcılık ve kaliteye önem veren spor giyim markalarının tercih ettiği tedarikçi olmaktır. Uluslararası sertifikalarla onaylanan ve standartlara uyarak geliştirdiği %100 organik denim konsepti sunmanın yanı sıra Kasım 2006’dan itibaren bütün ürünlerinde %3 organik pamuk kullanacağını taahhüt etmiştir. www.ortaanadolu.com

Borusan Telekom hakkında: 

1996 yılında Türkiye’deki ilk kurumlara yönelik Internet Servis Sağlayıcılarından biri olarak kurulan Borusan Telekom, 2002 yılında Comnet’i ve 2003’te Equant’ın yerel omurgasını satın alarak altyapısını güçlendirmiştir. 2004 yılında A tipi lisans alarak ses hizmetleri de vermeye başlamıştır. Türkiye çapında yaygın karasal omurgasında MPLS teknolojisini kullanarak ses, görüntü ve veriyi aynı anda taşıyabilen altyapıya sahip olan Borusan Telekom, “kaliteli hizmet – uygun fiyat” anlayışıyla hizmet sunmaktadır. İnternet erişimi, data center, MPLS VPN gibi veri hizmetlerinin yanı sıra müşterilerine en uygun telekom hizmetlerini de vermektedir. Borusan Telekom, kurumların tüm telekomünikasyon ihtiyaçlarına yanıt verme hedefiyle ve UMTH sektöründe “öncü” olma sorumluluğu içinde iletişim sektöründe birçok ilki Türkiye pazarına sunmuştur. Borusan Telekom, kurumların tüm iletişim ihtiyaçlarına tek elden, özel çözümlerle yanıt vermektedir. Yurtdışındaki büyük operatörlerle gerçekleştirdiği işbirlikleri ile Borusan Telekom küresel bir oyuncu olarak hareket etmekte ve geleceğe hazırlanmaktadır.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 10:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?