30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Boşanmak istediği kayıp eşini arıyor

Kayseri'de eşinden boşanmak isteyen bir vatandaş, eşinin kayıp olmasından dolayı boşanamıyor. 

Hollanda'da çalıştığı iş yerinde malulen emekli olan ve Türkiye'ye dönüş yapan Kamil Yolartıran, İzmit'de yakınlarının vasıtasıyla tanıştığı A.Y. ile 2004 yılında evlendi. İzmit'te bulunan evini satarak elde ettiği 15 bin Euro'yu eşi A.Y.'ye verdi. Kamil Yolartıran'ın 2004 yılında yaptığı bu evliliği 4 ay sürdü ve 4 ay sonra eşi 15 bin Euro parayı da alarak kayıplara karıştı. 

İzmit'te yaşadığı bu olayların ardından memleketi Kayseri'ye gelerek yerleşen 60 yaşındaki Kamil Yolartıran, eşinden boşanma kararı aldı ve Kayseri Adliyesi'ne başvurarak boşanma davası açtı. 2005 yılının Ağustos ayında açtığı davanın ardından 4 kez duruşmaya çağırıldığını ancak bu duruşmaların hiçbirisine eşi Azize Yolartıran'ın katılmadığını ifade eden Kamil Yolartıran, "Hollanda'da 36 yıllık çalışma hayatım malulen emekli olmamla son buldu. Daha sonra Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve İzmit'te evim olduğu için buraya yerleştim. İlerleyen günlerde yakınlarımın vasıtası ile tanıştığım A. ile evlenme kararı aldım ve 2005 yılında evlendim. Evlilik sürem içerisinde bana ait olan bir dairem vardı sattım ve 15 bin Euro'nun 8 bin Euro'sunu eşime verdim, geri kalanı ile de altın aldım. Evliliğimin üzerinden 4 ay geçmişti ki, bir anda eşim paraları da alarak ortadan kayboldu çok aramama rağmen bulamadım. Amacının para olduğunu anlayınca da boşanmak için mahkemeye başvurdum. İlk duruşmamız 2005 yılının Ağustos ayı içerisinde yapıldı ancak eşim bu duruşmaya katılmadığı için hakim davayı ileri bir tarihe erteledi. Temmuz ayın 12'sinde 5. kez hakim karşısına çıkacağız ama yine eşimin davaya katılıp katılmayacağı konusunda endişem var" dedi. 

Eşi A.Y.'nin geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde kardeşleriyle birlikte evine geldiğini ve barışmak istediğini belirten Kamil Yolartıran, "Benden almış olduğu 15 bin Euro'yu sordum ve kendisi bu parayı harcadığını söyledi. Ben de kendisine ayrılmak istediğimi ve dava açtığımı söyledim. Ama belli ki benden boşanmak istemiyor ve köşe bucak kaçıyor" şeklinde konuştu. 

Kamil Yolartıran, eşinin davaya katılacağı güne kadar aramaya devam edeceğini belirterek, bir an önce boşanmak istediğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 17:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?