4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Boydak'tan seçim vaadi

Kayseri Sanayi Odası (KSO) Başkan Adayı Mustafa Boydak, Kayseri sanayisinin ve sanayicisinin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirtirken, "Biz, göreve gelmemiz durumunda firmalarımızı büyütme gayretinde olacağız, sorunlarının da takipçisi olacağız. Ayrıca AB’ye uyum sürecinde sanayiimizi AB’ye hazırlayacağız" dedi. Hükümetin yatırımlara verdiği teşvik konusunda da sanayicini kafasını karıştıran noktalar üzerinde hükümete görüş paylaşma amacında olduklarını kaydeden Boydak, "Biz bir bölgenin, bir şehrin bakanlarının veya milletvekillerinin bastırması ile, yoğun tepkisiyle değil sektörel bazda yatırımdan yanındayız" diye konuştu.

KSO Başkan Adaylarından Mustafa Boydak, bu hafta sonu yapılacak seçimler öncesi projelerini anlattı. Aynı zamanda Boydak Şirketler Grubu Yönetiminde yer alan Mustafa Boydak, adaylığının Kayserili sanayicilerin teveccühü sonucu ortaya çıktığını, seçilmesi durumunda Kayseri sanayisine ve sanayicisine en iyi şekilde hizmet etme gayretinde olacağını söyledi.

Boydak, "Kayseri Sanayi Odası başkanlığına adaylığımız, Kayserili sanayicilerin teveccüh göstermesi üzerine ortaya çıktı. Tabi ki bize, göreve talip olmak kaldı. Kayseri Sanayi Odası, 40 yıllık bir kuruluş. Kayseri Sanayi Odası, Türkiye’nin ilk sanayi odalarından biri ve çok önemli bir işlev yerine getirmekte. Ben ve arkadaşlarım, Kayseri Sanayi Odası’nı şu anki konumundan daha da ileri götürmek amacıyla yola çıktık. Seçimlere kısa bir süre kala adaylığımızı resmen açıkladık. Şuanda yoğun bir çalışma dönemindeyiz. Ben, hangi taraf kazanırsa kazansın Kayseri’nin kazanacağı inancındayım. Ekibimizi, Kayseri sanayisine yüzde 100 katkı sağlayacak sanayicilerden kurduk. Seçilmem durumunda da Kayseri sanayisine ve sanayicisine en iyi şekilde hizmet edeceğim" dedi.

"SANAYİ-ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEĞİZ"

Kayseri sanayisi ile Türkiye sanayisinin sorunlarının birbirine benzer olduğunu ve bu sorunları belirlediklerini kaydeden Mustafa Boydak, "Şuanda Türk sanayisinin sorunları ile Kayseri sanayisinin sorunları özdeş. Sanayicilerin sorunları, büyük oranda birbirine benziyor. Bizim esas üzerinde durmamamız gereken konu, önümüzdeki dönem başlayacak olan AB müzakerelerinde, işin ticaret ve sanayi yönüyle AB uyum sürecinde bizim sanayicilerimizi bu sürece hazırlamak. Bu süreçten zarar görmemelerini sağlamak ve işletmelerimizi bu sürece uygun hale getirmek. Ana hedeflerimizden bir tanesi de sanayicinin önündeki engelleri kaldırmaya çalışmak olacak. Türk sanayisi uzun yıllardan beri kaynak sıkıntısı yaşıyor. Çok kısa vadeli kaynaklarla uzun vadeli yatırımlar yapmaya çalışıyor. Ama geldiğimiz dönem itibariyle artık Türkiye’de bir istikrar döneminin başladığını görmekteyiz. Son 2.5 yılda hem ekonomik manada gelişmeler, hem enflasyon üzerindeki başarı, hem de faizlerin aşağı doğru inmesi Türkiye’deki yatırım ortamının iyileşmesi adına bize önemli sinyaller veriyor. Tabi ki Kayseri sanayisi Türkiye’nin bir göstergesi. Son iki yıldır Kayseri sanayisinde de çok güzel gelişmeler oluyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde genişleme çalışması oldu. Bundan 1.5 yıl öncesine nazaran Organize Sanayi Bölgesi’nin büyüklüğü 2 katına çıktı. 139 adet fabrika temeli atıldı. Hedeflerimizden biri de bu temeli atılan fabrikaların takipçisi olmak. İnşallah bu yatırımların takipçisi olacağız. Sadece hedefimizi Avrupa Birliği’ne uyumla sınırlamayıp, üretim yapan firmalarımızı daha da büyüteceğiz ve sorunu olan sektörler varsa ki, var, sorunlarının takipçisi olacağız. Gereğinde onların temsili sağlayacağız. Ayrıca sanayicilerimizin kalifiye eleman ihtiyacını gidermek için de, mevcut üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını daha da geliştirip, bu sorunu aşmaya çalışacağız" dedi.

"KAYSERİ SANAYİSİNİN MEVCUT FOTOĞRAFINI ÇEKECEĞİZ"

Kayseri sanayisinin öncelikli sorunları ve sorunlara yaklaşımları konusunda da bilgiler veren Mustafa Boydak, "Öncelikle Kayseri sanayisinin mevcut fotoğrafını çekeceğiz. Kayseri sanayisindeki artı ve eksileri masaya yatıracağız. Öncelikle Kayseri’de şu mesele sanayicinin kafasını karıştırıyor. Bu son dönemde 36 ile verilen yatırıma teşvik kararının üzerine, bir 12 il daha ilave edilmek isteniyor. Başbakanın ve bazı bakanların bu konuda ısrarlı tutumu var. Ama bu meselenin iyi müzakere edilmesi ve Türkiye’de yatırım adına yapılması gereken çalışma ne ise onun yapılması gerekiyor. Bir bölgenin bir şehrin bakanlarının veya milletvekillerinin bastırması ile değil, sektörel bazda yatırımdan yanındayız. Bu yasa istendiği gibi kanunlaşırsa, ciddi sorunlar oluşabilir. Biz, bu dönemde akli selimin galip gelmesini istiyoruz. Bu çalışma ile ilgili görüşlerimizi de Hükümet tarafı ile paylaşmak istiyoruz. Ayrıca yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimizi yönlendirme faaliyetinde bulunacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:31:50
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 12:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?