1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Böyle hizmete can kurban

Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık koyunların temini, kesilmesi ve parçalanarak kurban sahibine teslim edilmesi hizmetini veren işletmeler yoğun ilgi görüyor.

Kurban kesmeyi düşünenlerin her geçen yıl daha fazla ilgi gösterdiği bu hizmeti kurban bedeli dışında hiçbir ücret almadan yerine getiren işletmeler ise bu hareketleri ile taktir topluyor. Bu hizmeti kurban bedeli dışında hiçbir ücret almadan 10 yıldan beri aralıksız sürdürdüklerini belirten Mimarsinan Pazarı A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yapar, geçen yıl 300’e yakın küçük baş hayvanın bu yöntemle kesimini yaptıklarını söyledi.

Yerine getirdikleri hizmetle, kurbanı kesecek yeri bulunmayan, kurban kesecek ehil birini bulamayan ve bayramı şehir dışında geçirmeyi planlayan insanlara vekalet vererek kurban kesme imkanı tanıdıklarını kaydeden Yapar hizmetlerini şöyle anlattı: “Hizmetimizi reklam kanalı ile halkımıza duyuruyoruz. Vatandaşımız telefonla bize ulaşarak ayrıntılı bilgi alıyor. Bayramdan bir gün önce kurbanlık koyunlarımız geliyor. Belediyemizin belirlediği rayiç bedel üzerinden koyunun canlı ağırlığı nispetinde kurban kesmek isteyen vatandaşımızdan bedelini nakit veya kredi kartı aracılığı ile alıyoruz. Kurbanın kesileceği gün ve saat görevlilerimiz tarafından kurban sahibine sıra numarası ile bildiriliyor. Bayramın birinci günü belirlediğimiz sıra ile her yarım saatte yaklaşık 30 adet koyunu kesip, derisini yüzüyor daha sonra dörde parçalayıp kurban sahibine teslim ediyoruz. Mimarsinan Pazarı önünde geniş park imkanı bulunan bölgede kurulacak platform alanında gelecek talebe göre artırılacak şekilde en az 14 kasap görevlendiriyoruz. Kurban sahibinden belediyenin belirlediği kurbanın canlı tartı bedeli dışında hiçbir ücret almıyoruz” dedi.

Bayram ziyaretleri için şehir dışına gideceklerin verecekleri vekaletle kurbanlarını keseceklerini vurgulayan Yapar, bu kişiler isterse Kayseri’ye dönecekleri güne kadar kurbanlarını buzhanede ücretsiz olarak bekleteceklerini de sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 14:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?