5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bu da akademik kolbastı ekibi!

Kayseri'de, Şehit Hava Pilot Üsteğmen Vedat Evliya Lisesi'nin 2 beden eğitimi öğretmeni öğrencilerle beraber ilk defa akademik bir kolbastı ekibi kurdu.

Sportif faaliyetlerin sona ermesinin ardından öğrenciler, formda kalmak için kolbastı oynuyor. Kayseri'de çeşitli organizasyonlarda sahne alan 'Vedat Evliya Kolbastı Ekibi'nin gösterileri izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Provalarını okul bahçesi ve salonda gerçekleştiren öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu. Kolbastı müziğinin sesini duyar duymaz çılgınca oynamaya başlayan öğrenciler, bugüne kadar birçok oyun oynadıklarını fakat bu oyunların içinde en çok kolbastıyı sevdiklerini belirtti.

Provalar esnasında beden eğitimi öğretmeni Yavuz Çakır'ın, öğrencilerle birlikte kolbastı oynaması büyük alkış alıyor. 17 yıldır Kayseri'de görev yapan beden eğitimi öğretmeni Yavuz Çakır, kolbastı çalışmalarına yaklaşık 1.5 ay önce başladıklarını söyledi. Kolbastının meşhur olmasından sonra bir ekip kurmaya karar verdiklerini ifade eden Çakır, "Okulumuzda öğrencilerin büyük bir ilgisi var. İlk etapta 400 başvuru oldu. Bunlardan eleme yaparak öğrenci sayısını 32'ye indirdik. Halk olarak dışarından yoğun talep var. Bu talepleri okul olduğu için değerlendiremiyoruz" dedi.

Kolbastı ekibini kurduktan sonra çeşitli gösteriler yaptıklarını kaydeden Çakır, "Bundan sonra kolbastının daha büyük bir kitleye ulaşması için çalışacağız. Karadeniz'e özgü bir oyun olmasına rağmen öğrencilerimiz televizyondan öğrendikleri oyunu çok iyi yapıyorlar. Öğrencilerimizle kısa sürede bir ekip haline geldik. Şuanda okulumuzun 19 Mayıs gösterilerine hazırlanıyoruz. Eğer bir talep gelirse Kadir Has Stadı'nda düzenlenecek 19 Mayıs etkinliğinde gösterimizi yapmak isteriz" diye konuştu.

Vedat Evliya Kolbastı Ekibi'nin en başarılı oyuncularından birisi olan Halil Akdağ, kolbastı oyunuyla beden eğitimi öğretmeni sayesinde tanıştığını söyledi. Kolbastının çok eğlenceli ve zevkli bir oyun olduğunu belirten Akdağ, "Bütün Türkiye'nin bu oyunu oynaması gerekir. İnsan müziği duyunca kimse kendine sahip olamıyor ve oynuyor. Gençler folklor, kolbastı gibi aktivitelere yönlendirilirse, kötü alışkanlıklardan da uzak durar. İçimizdeki pozitif enerjiyi bu şekilde bastırmış oluyoruz" diye konuştu.

Ekipte, 24 kız ve 8 erkek öğrenci yer alırken öğrenciler kendilerine bu imkanı tanıyan okul müdürü Mehmet Kesgin ve müdür yardımcısı Recep Çalışkan'a da teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?