5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bu nasıl evlat?

Kayseri'de bir genç, bilinmeyen bir sebepten dolayı tartıştığı annesini dövdükten sonra boğarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre olay, Kocasinan ilçesi Boztepe Mahallesi'nde meydana geldi. Çalışmak için Ağrı'dan Kayseri'ye gelen ve ahırda büyükbaş hayvanlarla yaşamaya başlayan ailenin kızları E.E. (8) ile en küçük erkek çocukları R.E., babaları İ.E.'nin işte olduğu sırada komşularının kapısını çalarak, "Annem kayboldu, her yere baktık, bulamadık" diyerek yardım istedi. Çocukların yardımı üzerine komşular durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kayıp müracaatında bulunması için İ.E.'nin (49)
işten dönmesini beklerken, yanlarına gelen ve hiçbir şeyden haberdar değilmiş gibi hareket eden B.E., annesinin evde olduğunu söyledi. Eve geldiğinde karısının kaybolduğunu öğrenen İ.E., küçük oğlu R.E. ile birlikte ara kapıyla ahıra bağlanan evden karısını aradı.

Karısının izine rastlamayan İ.E., kontrol amacıyla ahıra girdi. Bu sırada yanına gelen R.E., "Baba, annemi ağabeyim döverek ahıra soktu. Sonra da tek başına çıktı. Elbiseleri de kanlıydı" diye bilgi verdi. Küçük oğlunun sözleri üzerine ahıra
yönelen İ.E., karısı Z.E.'nin üzeri sac ve samanla örtülü olan cansız bedenini buldu. İ.E.'nin feryatları üzerine durumu fark eden polisler, kaçmaya çalışan B.E.'yi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen B.E., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ilk sorgusunda annesini bayılıncaya kadar dövdükten sonra boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Karısının ölümünü kabullenmek istemeyen İ.E. ise, "Çalışmak için Ağrı'dan Kayseri'ye gelmiştik. Burada ahırın bir bölümünde yatıp kalkıyor, karşılığında da ineklere bakıyorduk. İşten geldiğimde oğlum R.E. annesinin kaybolduğunu söyledi. Birlikte aramaya başladık. R.E. ahırda samanların arasında üzeri sacla örtülü bir şey gördü. Eğilip baktığında 'Burada bir şey var' diye seslendi. Sacı kaldırıp baktığımda kanlar içindeki karımı gördüm. Yüzünü ellediğimde buz gibi soğuktu. R.E., annesini ağabeyinin dövdüğünü söyledi" şeklinde konuştu.

Oğlu tarafından bayılıncaya kadar dövüldükten sonra boğularak öldürülen Z.E.'nin cansız bedeni, savcının incelemesinden sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 13:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?