4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Bugün Dünya Diyabet Günü

Kayseri'de, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Türk Diyabet Cemiyeti Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından ücretsiz yapılan şeker ölçümü taramasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Türk Diyabet Cemiyeti Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz sağlık taraması yapıldı. Ücretsiz şeker ölçümü taramasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, açıklamalarda bulunan Türk Diyabet Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Ekrem Çimen, ücretsiz taramanın gün boyunca devam edeceğini söyledi.

Ekrem Çimen, “Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'na bir günlük sağlık taraması standını açtık. Vatandaşlara burada ücretsiz şeker ölçüm hizmeti veriyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın sorularına cevap veriyoruz. Tanıtıcı ve bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Akşama kadar yaklaşık bin kişinin ücretsiz kan şekerini ölçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Şeker hastalığı (Diyabet) hakkında da bilgilerde veren Çimen, “Şeker hastalığı, kan şekerinin normal düzeyin üzerinde olmasıdır. Tüm hastalarda sıklıkla şu belirtiler görülür. Aşırı susama ve su içme, sık sık idrara çıkma, acıkma ve aşırı yemek yeme, sürekli yorgunluk ve halsizlik hissetme, iyileşmeyen yaralar gibi belirtileri vardır. Diyabet gizlenecek bir hastalık değildir. Diyabeti gizleyerek değil, onunla yaşamayı öğrenerek kontrol altına alabiliriz” dedi.

Çimen, ayrıca kullanılmayan diyabet ilaçlarının kendilerine ulaştırılmaları halinde, bunları ilaç alamayan şeker hastalarına ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?