3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Bulgar güzeli Türkçe öğreniyor

Bulgar güzeli Şirin Nurieva, Kayseri’de Türkiye Türkçesi öğreniyor. 2001 yılında Bulgaristan’da yapılan güzellik yarışmasında "Karadeniz" güzeli seçilen 19 yaşındaki Şirin Nurieva, Bulgaristan’dan bursu olarak geldiği TÖMER Kayseri Şubesi’nde diğer soydaş öğrenciler ile birlikte Türkiye Türkçesi öğreniyor. Bulgaristan Türkleri’nden olduğunu ve Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Şirin Nurieva, "Türkiye Türkçesi’ni daha önce de biliyordum. Fakat burada daha çok ilerlettim. Yaklaşık 4 aydır da Kayseri’deyim. Buradaki eğitimimi tamamladıktan sonra ülkeme döneceğim" dedi.

2001 yılında Bulgaristan’da 25 bayan arasından Karadeniz güzeli seçildikten sonra ülkesinden ve Türkiye’den bir çok manken ajansından teklif aldığını, hatta kendisinin 2002 yılında İstanbul’da düzenlenen TUYAP Deri Günleri Fuarı’nda diğer ünlü mankenlerle tanıtım yaptığını kaydeden Bulgaristan güzeli Şirin Nurieva, "İstanbul’da ünlü mankenler Çağla Şikel ve Asuma Krause ile tanışma imkanı buldum. Türkiye’de en çok Çağla Şikel’i seviyorum. Hedefim buradaki eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra Türkiye’de üniversite okumak. Üniversitede okuduktan sonra da eczacı olmak istiyorum" dedi.

TÖMER Kayseri Şubesi’nde diğer soydaş öğrencilerle birlikte Şirin Nurieva’ya Türkçe eğitimi veren öğretmen Muzaffer Ayata da, Şirin Nurieva’nın başarılı öğrencilerinden olduğunu, Türkiye Türkçesi’ni çok çabuk kavradığını söyledi. Ayata, "Şirin Nurieva, çok başarılı. Umarım bu başarısını bundan sonraki eğitim hayatında ya da iş hayatında da sürdürür" diye konuştu.

Kayseri-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 10:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?