5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Buluşlar 'Proje Park'ta sergileniyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen "Proje Park Proje Tanıtım Fuarı", 29 akademisyen ve 32 öğrencinin 62 çalışmasıyla başladı. 2 gün sürecek fuarda, çeşitli üniversitelerden gelen katılımcılar patentli projelerini tanıtma imkanı bulacak.

Mühendislik Fakültesi, Tekno Park ve Mühendislik Kulübü tarafından Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen 3. Proje Park Proje Tanıtım Fuarı start aldı. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 29 akademisyen ve 32 öğrenci, Türkiye Patent Enstitüsü tarafından onaylanan 62 projeyi katılımcılara tanıttı.

Programın ilk bölümünde, Güzel Sanatlar Fakültesi Korosu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra bir konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Güney, günümüzde üretimin bilgi ve teknoloji geliştirmenin bir fonksiyonu olduğunu söyledi.

Ekonomik açıdan ülkelerin teknoloji geliştirme faaliyetlerine önem vermesi gerektiğini kaydeden Güney, "Ülkemizde üstün teknolojik özelliklere sahip ve katma değeri yüksek ürünler üretilmelidir. Ülkede kalkınma stratejisi, bilgi üretmeye dayandırılmalıdır. Ekonomik üstünlük, siyasi güç bakımından da saygınlık getirir. Dünyada gelişmekte olan ülkeler montaj sanayisinin üssü konumundadır. Burada montaj sanayisi, ülkelerin milli gelirine kişi başı bin dolar kazandırırken, teknoloji üreten gelişmiş ülkelerde bu miktar 20 bin dolara çıkmaktadır. 2009 Proje Park niçin yapıldığı buradan anlaşılmalıdır" dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaman ise sanayide yaşanan birçok meselenin üniversite öğrencilerinin katkıları ile çözüme kavuşturulması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Son olarak söz alan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, Türkiye'nin tarih sahnesinde var olması için teknoloji alanda güç sahibi olması gerektiğini dile getirdi. Teknolojik altyapının kuvvetli olması gerektiğini vurgulayan Keleştemur, "Dünyada gelişmiş ülkeler teknolojik alanda üstün konumdalar. Bizde bu yeterli değil. İnsanların mutlu yaşaması için teknolojik bakımından güçlü olmak zorundayız. Bu konuda üniversitemiz oldukça iyi. Kayseri'de sivil toplum örgütleri ile çalışmalar yapıyoruz. AR-GE çalışmaları da bizim için önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, sergi salonunda bulunan projeler hakkında akademisyen ve öğrencilerden bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 17:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?