4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Bunlar ülkeyi bölmeye çalışıyor'

Kayseri’de, Ezilenlerin Sosyalist Platformu’na (ESP) üye bir grup, Ankara’da tutuklanan 18 ESP’linin serbest bırakılması talebiyle eylem yaparken, çevredeki vatandaşlardan göstericilere tepki geldi.

Tarihi Hunat Medresesi önünde toplanan bir grup ESP’li, Ankara’da tutuklanan 18 ESP’linin serbest bırakılması için eylem yaptı. Pankartlar açarak eylem yapan gruba vatandaşlar tepki gösterdi. ESP adına konuşan Muharrem Demirkıran, 11 Mart’ta Ankara’da görülen Mahkemede, 46 ESP’liden 28’nin serbest bırakılması ve 18’i hakkında da yasadışı bağlantılarının olup olmadığının araştırılması için tutuklanmalarına tepki göstererek, "Bugün bu arkadaşlarımız örgüt üyeliğinden yargılanıyorlar. ESP gibi, fiili meşru mücadeleden gücünü alan ve yasal zemine oturan bir platformu yasadışı ilan etmeye çalışıyorlar. Örgüt üyesi olmasa da örgüt üyeliğinden yargılamaya çalışıyorlar" dedi.

Gösteri sırasında çevrede bulunan vatandaşlar ise, "Bunlar ülkeyi bölmeye çalışıyorlar, bunlara inanmayın. Bu şehirde hiç bir şey yapamazsınız" diye tepki gösterdi. Grup, basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 14:22:10
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 14:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?