4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Bünyan'da tarihi eser operasyonu

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 127 adet tarihi eser ele geçirilirken, 1 kişi de gözaltına alındı.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, tarihi eser kaçakçılığı suçundan sabıkalı bir şahsın elinde bulundurduğu tarihi eserleri pazarlamaya çalıştığı duyumunu alan Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ve Bünyan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Ekiplerin bu sabah saatlerinde Bünyan ilçesine bağlı Akçatı köyünde ikamet eden A.K. (49) isimli şahsın ev ve eklentilerinde arama yaptığı belirtilen açıklamada, "Yapılan aramada, muhtelif dönemlere ait 53 adet sikke, 2 adet cam bilezik, 4 adet metal haç işareti, 2 adet metal figür, 2 adet metal yüzük, 2 adet metal kolye, 35 adet muhtelif süs eşyası, 1 adet tuğra, 2 adet metal küpe, 17 adet muhtelif eser, 3 adet göz yaşı şişesi, 4 adet toprak vazo olmak üzere tarihi eser kapsamında olduğu değerlendirilen toplam 127 parça eser ile birlikte birer adet mercek, ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve dedektör ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Kayseri Müze Müdürlüğü'ne gönderilirken, A.K. isimli şüpheli ise yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan barbaros IP: 78.164.142.xxx Tarih : 22.08.2008 19:41:12

MRB İŞTE BÜNYANDAN TARİHİ ESER KACAKCILIGI YAPIYORLAR AMA NE YAPTIKLARINI BİLMİYORLAR O KİŞİLER KENDİ ÜLKENİZİNE ZAAR VERMEKTEN BAŞKA HİC BİRŞEY YAPMIYORLAR.........