5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bünyan'da yeraltı şehri bulundu

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde harabe evlerin yıkımı esnasında 3 bin yıllık ve 8 kilometrelik olduğu tahmin edilen yeraltı şehri ortaya çıktı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Kayabaşı Mesire Alanı Projesi kapsamında harabe binaların yıkımını gerçekleştirdiklerinde, yeraltı şehrinin belirdiğini söyledi.

Özmen, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü'nden gelen arkeologların incelemeleri neticesi, burada yeraltı şehrinin olduğu ile ilgili bilgi verildi. 3 bin yıllık olduğu tahmin edilen yeraltı şehrinin tamamı ince kazılar sonucunda ortaya çıkacak. Biz Bünyan turizmi açısından önemli bir değeri gün yüzüne çıkardığımızı düşünüyoruz. Yerel turizm açısından bu olayı önemsiyoruz. Mesire alanları projesi kapsamında böyle bir tarihi güzellikle karşı karşıya kalmak bizi sevindirdi. Bu tarihi değeri ve içerisinde çıkarılacak herhangi bir parça Türk turizmi açısından önemli bir kaynak olacaktır" dedi.

Yeraltı şehrinin tam anlamıyla incelenmesi maksadıyla Ankara'dan gelecek heyet beklenilirken, tedbir amaçlı olarak mağara giriş kapısı kapatıldı. Polis ekipleri tarafından bölgeye güvenlik şeridi çekilirken, periyodik olarak bölgede devriye de atıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal şahin IP: 95.65.133.xxx Tarih : 23.09.2009 03:00:12

ey bünyanlı kardeşlerim bünyanın kıymetini bilin