5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Bünyan'ın çehresi değişiyor

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde yerel seçim sonrası başlayan hummalı çalışmalar, ilçenin bir şantiye havasına bürünmesine yol açtı.

Bünyan'ın çok yakın zamanda çehresinin değişeceğini ve hayat standardının yükseleceğini ifade eden Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, birkaç yıl sonra Bünyan ile Kayseri arasında hayat standardı bakımından hiçbir farkın kalmayacağını söyledi.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra daha önceden yaptıkları plan ve programlar çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Özmen, Bünyan'ın çok yakın zamanda tarihi, kültürel ve turizme dönük bir ilçe görünümüne bürüneceğinin altını çizdi. Seçimden sonra ilçede yapılan çalışmaları aktaran Başkan Özmen, "Seçimden sonra Bünyan ilçemizde öncelikli işimiz olarak ana arterlerde başlattığımız çalışmalar, alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız sürüyor. Bünyan halkının hayat standardını üst seviyelere çıkarabilmek adına rahat araç kullanmalarını ve yürüyüş yapmalarını sağlamak için yaptığımız çalışmalar son hız devam ediyor. Göreve başladıktan sonra geçen yaklaşık 3 aylık süre içerisinde 3 mahallemizin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını bitirdik. 4 mahallemizin çalışmalarını yapıyoruz. Çalışmalarımız Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek. Bünyan'ın ana hatlarını bu yıl itibarı ile bitirmeye gayret ediyoruz. Yollarda, kaldırımlarda düzenlemelerimiz devam ediyor. Su ve kanalizasyon hatlarını da gücümüz yettiğince değiştirmeye gayret ediyoruz. Seçim öncesi yaptığımız bütün programlar zamanında ilerliyor. Son günlerde yağan yağmurlar biraz sıkıntıya yol açsa da çalışmalarımız devam ediyor. Bünyanlı hemşehrilerimiz çalışmalarımızda bizi destekliyor. İlçemizde el ele, omuz omuza vatandaşımız ile birlikte iç içe, işlerimizi toparlamaya çalışıyoruz. İnsanımızın hayat standardını yükseltmeye çalışıyoruz" dedi.

Bünyan ilçesinin en büyük sıkıntılarından biri olan 17 kilometre uzunluğundaki asbestli boru sorununu gelecek yıl çözüme kavuşturmayı planladıklarını vurgulayan Özmen, Bünyan'ın acil önlem planında istihdamı artırıcı projelerin hayata geçirileceğini ve halkın hayat standardının üst seviyelere çıkarılmaya çalışılacağını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?