3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Bush'a 'soykırım' mektubu

Kayseri Barosu avukatlarından Orhan Pekmezci, ABD Başkanı George W. Bush’a bir mektup yazarak, Ermeni lobilerinin sık sık gündeme getirdiği "soykırım" iddiası hakkında bilgi verdi.

ABD Başkanı George W. Bush’a daha önceden de terör örgütü PKK konusunda bir mektup yazan ve bölücü örgütle mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerin bulunduğu albümü gönderen avukat Pekmezci, "Daha önce gönderdiğim mektupta Sayın Başkan’a terör örgütü PKK konusunda bilgi vererek, Ermeni lobisinin ısrarla üzerinde durduğu ’soykırım’ sözcüğünü kullanmamasını istemiştim. Öyle de oldu. Bunun için 2. mektubumda teşekkür ettim" dedi.
2 bine yakın Türk’ün Ermeniler tarafından katledildiğini, 369 yerleşim biriminde korkunç ve çıldırtıcı eylemlerin yapıldığını dile getiren Pekmezci, "Başkan Bush’a Türkiye’de 56 toplu mezar bulunduğunu, hala tespit edilmemiş ve açılmamış toplu mezarların olduğu gerçeğini anlattım. Mektubumu şu sözlerle bitirdim: ’Tarihteki gerçekleri bulmak, dava yargılaması yapmaya benzer.’ Taraflar mutlaka dinlenmeli" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 13:30:59
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 15:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?