30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Bütçe tasarısına tepkiler

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Benli, yeni bütçe tasarısının IMF baskısı altında hazırlandığını ve bu bütçede vatandaşların ezileceğini, işçinin, memurun, emeklinin üzüleceğini kaydetti.
 
Defterdarlık önünde bir grup sendikalı ile yaptığı basın açıklamasında Benli, yeni bütçe tasarısını eleştirdi.
 
Yeni bütçe tasarısının IMF baskısı altında hazırlandığı ve bu bütçede işçinin, memurun, emeklinin üzüleceğini ifade eden Benli, "Geride bıraktığımız süreç; hükümetin, dış politikayı AB ve ABD'ye, iç politikayı AB'cilere, ekonomiyi de IMF'ye teslim ettiğini göstermiştir" dedi.
 
Geçtiğimiz 4 yıl boyunca ekonominin iyiye gittiği, GSMH'nın sürekli büyüdüğü iddialarını yanlış bulduklarını söyleyen Ali Benli, şunları ifade etti:
 
"Ne memurlar, ne emekliler, ne işçiler, ne de dar gelirliler ekonomideki bu büyümeyi hissedememiştir. Memur maaşlarının reel olarak arttığı söylenmektedir. Her yıl memurlara enflasyon hedefi kadar zam yapılmaktadır. Yıllık enflasyonu, verilen zamdan düştüğümüzde elimizde 'koca bir sıfır zam' kalmaktadır. Bunun yanında her yıl vergiler artırılmakta, vatandaşlarımız ağır vergi yükü altında ezilmektedir.

Milletimizin kaynakları talan edilmekte, halkımız günden günü daha da fakirleşmektedir. Dışarıya 'serçe', çiftçiye, esnafa, memura, işçiye, emekliye 'şahin' olanlara karşı, ezilen vatandaşlarımızın da söyleyecek sözü mutlaka vardır. O gün, çok yaklaşmıştır. Türlü oyunlarla memurumuzu yıpratmaya çalışanlar, toplumda gerginlik yaratma arzusunda olanlar unutmasınlar ki, eylemlerimiz son gününe kadar devam edecek, başları ağrıyacaktır. Bir gün gelecek, bir günleri kalacak, o gün mutlaka hesap sorulacaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 15:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?