5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükkılıç'ın ağır konukları

YETİMLERDEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NE ZİYARET

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenecek 4. Uluslararası Yetim Buluşması etkinliği kapsamında Kayseri'de bulunan yetimler, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Pakistan İHH Temsilcisi Nedim Ahmet, İHH Kayseri Şube Başkanı Şaban Sözduyar ile bir grup dernek üyesi ile 7 yetim, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Filistin, Etiyopya, Sudan, Çeçenistan, Kırgızistan ve Makedonyalı olmak üzere 7 çocuk ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle çocukların Türkçe bilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çocuklar için en büyük sevinç ve hayat kaynağının birer aile olduğunu, ancak çocukların şefkat ve sevgi ile büyüdüğünü belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, çok çeşitli sebeplerle ortaya çıkan savaşlarda mutlak kaybedenlerin hep çocuklar olduğunu kaydetti.

Çocukların çok istismar edildiğini, özellikle kimsesiz çocukların buna daha çok yatkın olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Çocuklar mutlaka korunmalı, kollanmalı ve şefkat ile büyütülmelidir. Bunun için bu amaç ile kurulan sivil toplum kuruluşlarının toplum tarafından desteklenmesi ve sahip çıkılması gerekir” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek, onlara birer hediye verdi.

YETİMLERDEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NE ZİYARET
YETİMLERDEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 18:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?