4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Büyükkılıç'tan 10 Ocak mesajı

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, haber alma özgürlüğünün anayasal ve evrensel bir hak olduğunu ve kısıtlanamayacağını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile bir açıklama yayınlayan Başkan Memduh Büyükkılıç, bireylerin en doğal haklarından birinin doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü olduğunu, bunu da topluma ulaştıran basın mensuplarının varlığı ile kullanabildiğini belirtti.

Haber alma teknikleri, rekabet, iletişimdeki gelişmeler ile dünyanın bir noktasındaki haberden tüm dünyanın dakikalar içerisinde bilgi sahibi olduğunu kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, böylelikle dünyanın çok küçüldüğünü söyledi.

Basın mesleğinin zevkli, heyecanlı ve hareketli bir olduğunu, ancak sorumluluk, tarafsızlık ve konu hakkında bilgi sahibi olma gibi birçok kıstası da beraberinde getirdiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Medya mensubunun zaman mefhumu yoktur. İşini yaparken gecesini gündüzüne katarak gerçekleştirir. Kimi zaman bakarsanız Cumhurbaşkanı'nın yanında protokol davetlisidir. Kimi zaman savaşta çatışmanın tam arasındadır. Doğal afetlerde yaralıları hastaneye taşır veya teröristlerin kampında röportaj yapmaktadır. Olayları, savaşları anında tespit etmek için canını dahi ortaya koymaktan hiç çekinmez” dedi.

Haber aktarma işinin bir kamu görevi olduğunu da vurgulayah Başkan Büyükkılıç, geçimini gazetecilik ile sağlayan basın mensuplarının sosyal ve ekonomik haklarının da sağlanması ve güvence atına alınmasının şart olduğunu ifade etti. Başkan Memduh Büyükkılıç, tüm basın mensuplarının 48. yılı kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü candan tebrik ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 14:41:51
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 14:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?