5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükkılıç'tan ruhsat uyarısı!

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan işyeri sahiplerine uyarıda bulunarak, “Pazar günü işyerlerini açmak isteyenler mutlaka 'hafta sonu işyeri açma ruhsatı' almaları gerekir” dedi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, hafta sonu işyeri açmak için yasa gereği bazı belgelerin düzenlemesi ve bulundurulması gerektiğini kaydetti. Başkan Memduh Büyükkılıç, “Yapılan denetimlerde bazı işyerlerinin hafta sonu işyeri açma ruhsatlarının geçerlilik süresinin sona erdiği tespit edilmiştir. Esnafların pazar günleri iş yeri açabilmeleri için bağlı bulunduğu esnaf derneğinden izin almaları gerekmektedir. Oda veya derneklerinden belge getiren iş yer sahipleri diğer gerekli evraklarla belediyemize müracaat ederek ruhsatlarını alabileceklerdir. Ayrıca pazar günü iş yeri açma ruhsatı olanlar bu ruhsatlarının sürelerini uzatmaları gerekmektedir” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Berberler ve Kuaförler Odası'nın almış olduğu karar gereği bu iş ile uğraşan meslek sahiplerinin pazar günü işyerlerini açamayacaklarını hatırlattı. işyeri sahiplerine uyarıda bulunarak esnafların önce sözlü sonra yazılı olarak uyarıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, ancak aksi davranışta bulunanlar hakkında tutanak tutularak gerekli yasal işlemlerin yapıldığını kaydetti.

Geçen yıl 526 esnafın hafta sonu çalışma ruhsatı aldığını da sözlerine ekleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, her türlü şikayetini değerlendirdiklerini ve denetimlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:18:28
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 17:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?