5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükşehir bayrama hazır

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, vatandaşların bayram tatili süresince her hangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamaları için bir dizi tedbirler aldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, öncelikli olarak vatandaşların şehir içi ulaşımlarını hızlı ve rahat şekilde sağlamak üzere otobüs seferlerinde düzenleme yapıldığı kaydedildi.

Bayramın ilk günü her semtten 06.30-08.30 arası nöbetçi araçların yolcu taşımaya başlayacağı ifade edilen açıklamada, 08.30'dan sonra ise otobüslerin normal seferlerine döneceği bildirildi. Bayramın ikinci günü 07.00'de ve üçüncü gün ise 06.00'da başlayacak olan seferlerin, daha sonra normal tarifesinde devam edeceği belirtildi.

Otobüs seferlerine ek olarak bir düzenlemede raylı sistem seferlerinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, raylı sistem seferlerinin yarından itibaren 6 dakika aralıklarla devam edeceği ve sefer sayısının artırılacağı belirtildi.

“ÜCRETSİZ MEZARLIK SEFERLERİ”

Her bayram olduğu gibi bu bayram da Arife Günü mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceği ifade edilen açıklamada, “Bayramda 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan otobüs seferleri Kiçikapı Tacettin Veli Katlı Otoparkı önünden başlayacak.

Ayrıca mezarlık hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların mezar ziyaretlerini sorunsuz gerçekleştirmeleri için de bir takım ek tedbirler alındı. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Şehir Mezarlığı, Anbar, Bülbülpınarı ve Gesi-İldem mezarlıkları temizlenerek ziyarete hazır hale getirildi. Bunlara ek olarak gerek Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otobüs seferleri ile gerekse de kendi imkanları ile Şehir Mezarlığı'na gelen yaşlı ve özürlü vatandaşlar, mezarlık içerisinde tahsis edilecek ücretsiz araçlarla mezarlarının başına kadar götürülüp tekrar getirilecek” denildi.

“ZABITADA TÜM İZİNLER KALDIRILDI”

Öte yandan çarşı pazarda yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek amacıyla zabıtada tüm izinlerin kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, “Zabıta ekipleri bayram süresince 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar yaşadıkları herhangi bir olumsuzlukla ilgili olarak şikayetlerini zabıtanın 232 29 60 nolu telefonuna bildirebilecekler” denildi.

Vatandaşların bayram tatili süresince su ve kanalizasyon şikayetlerini KASKİ'nin 185, elektrik arızasını ise elektrik şirketi'nin 186 nolu telefonlarına bildirebilecekleri kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 18:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?