4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Büyükşehir Belediyesi bayrama hazır

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların bayramlarını huzur içerisinde geçirebilmeleri için bir takım tedbirler aldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü'nde bütün izinlerin kaldırıldığı, Melikgazi ve Kocasinan belediyeleri zabıta ekipleriyle koordineli olarak bayram öncesi ve bayram süresince ana arterlerle alışveriş merkezlerindeki denetimlerini 24 saat kesintisiz sürdüreceği belirtildi.

urban Bayramı süresince açık alanlarda et çekimi ve sucuk yapımına da izin verilmeyeceği ifade edilen açıklamada, vatandaşların zabıtayı ilgilendiren şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi'nin '232 29 60', Kocasinan Belediyesi'nin '233 60 78' ve Melikgazi Belediyesi'nin '222 66 29' nolu telefonlardan iletebilecekleri kaydedildi.

SU, ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ARIZADA DA 24 SAAT MESAİ

Kaski Genel Müdürlüğü, Kayseri ve Civarı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Kayserigaz arıza ekiplerinin de vatandaşların su, elektrik ve doğalgaz şikayetleri için kesintisiz 24 saat mesai yapacakları belirtilen açıklamada, su ile ilgili şikayetler için vatandaşlar KASKİ Genel Müdürlüğü'nün 185, elektrik arızaları için Kayseri ve Civarı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün 186 ile doğalgaz arızaları için ise Kayserigaz'ın 187 nolu telefonlarını arayabilecekleri bildirildi.

MEZARLIĞA ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Büyükşehir Belediyesi otobüs işletmesinin vatandaşların kabir ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecekleri ifade edilen açıklamada, “7 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek ücretsiz otobüs seferleri sabah saat 09.00'da Kiçikapı'daki Tacettin Veli Katlı Otoparkı karşısındaki Köylü Pazarı'nın önünden başlayacak. Şehir Mezarlığı'ndaki bütün giriş kapılarına uğrayacak otobüsler seferlerini 16.00'ya kadar kesintisiz sürdürecekler. Mezarlık içerisinde hazır bulundurulacak araçlar da hasta, yaşlı ve özürlü vatandaşları ziyaret edecekleri mezarların başına kadar ulaştıracak” denildi.

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince kurban kesim yerlerinde veteriner hekim bulunduracağı, isteyen vatandaşların kurbanlık hayvanlarını ücretsiz olarak kontrol ettirebilecekleri kaydedildi.

Bayram tatili süresince vatandaşların şehir içi ulaşımlarını hızlı ve rahat şekilde sağlamak üzere otobüs seferlerinde düzenleme yapıldığı bildirilen açıklamada, “Buna göre bayramın ilk günü her semtten 06.30-08.00 arası nöbetçi araçlar yolcu taşımaya başlayacak. 08.00'den sonra ise otobüsler normal seferlerine dönecek. İkinci ve üçüncü gün ise 07.30'da başlayacak olan seferler, dördüncü gün ise 06.30'dan itibaren yolcu taşımaya başlayacak” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?